Bogoslovi za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi


FOTOGALERIJA

U atriju Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa na Kaptolu u ponedjeljak 18. prosinca održan je humanitarni koncert „Isus je Božić“.

Koncert su inicirali bogoslovi zagrebačke bogoslovije želeći se aktivno uključiti u humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju“ s ciljem prikupljanja sredstava za gradnju Kuće za mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon punoljetnosti, odnosno po napunjenoj 21. godini ako studiraju, moraju napustiti ustanove u kojima su do tada živjeli.

Bogat dvosatni glazbeni program započeo je molitvom koju je predvodio vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije. Kao prvi gost iznenađenja nastupio je Martin Kutnar, poznat široj javnosti po svojem izuzetnom glazbenom talentu.

Mladi virtuoz izvedbom na harmonici oduševio je publiku koja se okupila u velikom broju. Zatim je nastupio zbor „Izvor“ sa zagrebačke Trešnjevke, a posebno zapažen nastup imali su bogoslovi okupljeni u bogoslovskom bendu „Ben(d) Sirah“.

Na kraju programa kao glavni gost iznenađenja nastupio je Marko Perković Thompson otpjevavši nekoliko svojih hitova te pozvao publiku, među kojima su većinom bili mladi, da nastave izgrađivati zajedništvo u duhu kršćanskih vrijednosti.

Kao glazbena pratnja Marku Perkoviću Thompsonu nastupili su i bogoslovi iz benda „Ben(d) Sirah“ i Martin Kutnar na harmonici.

Riječ zahvale u ime domaćina uputio je rektor Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa mr. Anđelko Košćak. „Drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju na radost svih onih kojima ćemo pomoći ovim koncertom. Ponosan sam na bogoslove, koji su najvećim djelom pod vodstvom bogoslova Lea i Višeslava sve ovo organizirali. Zahvalan sam i svim izvođačima, hvala svima i želim vam lijepu i blagoslovljenu večer, kao i ove dane adventa i Božića”, rekao je rektor.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je svima, a posebno mladima: „Hvala vam što ste dolaskom na ovaj koncert pružili podršku mladima bez roditelja, mladima bez doma za koje gradimo dom na Selskoj u Zagrebi. Vjerujem, da ćemo se vidjeti sljedeće godine na ovom istom mjestu u isto vrijeme!” 

Mladi bogoslovi pripremili su za sve topli čaj i kolače, a svojim dobrovoljnim prilozima publika se uključila u humanitarnu akciju „Da život imaju“.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije