Drugu godinu za redom grančice masline spajaju Pulu i Zabok

Međužupna suradnja uvijek je hvalevrijedna i oplemenjujuća, a kada grančice masline za Nedjelju Muke Gospodnje spoje, drugu godinu za redom, zagorsku Župu sv. Jelene Križarice iz Zaboka i istarsku Župu sv. Pavla ap. iz Pule onda to možemo nazvati početkom jedne lijepe tradicije.

Tako su ovog ponedjeljka, 18. ožujka 2024. godine članovi župnog Caritasa sv. Jelene Križarice došli u Pulu kako bi preuzeli maslinove grančice s maslina koje rastu u perivoju oko župne crkve sv. Pavla. Kombi vozilo za transport volontera i maslinovih grančica posudilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Zabok a vozio je predsjednik DVD-a Želimir Lež.

Suradnja tih župa je pokrenuta na inicijativu voditelja župnog Caritasa Župe sv. Jelene Križarice Zabok,  Marka Bilića, koji je rodom iz pulske župe sv. Pavla ap.

U Puli je volontere zabočkog Caritasa dočekao je preč. Milan Mužina, župnik i dekan Pulskog dekanata. Ondje su im oko preuzimanja maslina pomogle župne suradnice Marija i Gina.

Caritasovi volonteri iz Zaboka su se nakon preuzimanja maslinovih grančica kratko zadržali u razgledavanju pulske Arene.

Txt: G. Krizman/ D. Fiket

Foto: Caritas Zabok