MISA ZAHVALNICA ZA PLODOVE ZEMLJE

U Župi svete Jelene Križarice, u nedjelju 23. listopada misu zahvalnicu za dar kruha i plodove zemlje predvodio je župnik Branko Risek.

Danas slavimo nedjelju zahvalnosti Bogu za sva dobročinstva, a možemo slaviti nedjelju zahvalnosti za sve ljude koji nas okružuju, koji nam čine ovo vrijeme i svijet ljepši.

U homiliji župnik potiče župljane na zahvalnost ali i ljubav koja je temelj naših obiteljskih odnosa. Ljubav je neprestano obraćenje, zatim uviđanje  i priznavanje vlastitih pogrešaka ali i ujedno ljubav za razumijevanje pogrešaka  drugih.. Danas slavimo i misijsku nedjelju. Misionari su ti koji nastoje poboljšati život ljudi gradeći škole, bolnice i ostalu infrastrukturu ali i da Radosna vijest dođe do svih i da spasenje Isusa Krista obuhvati sve narode. Najveći smo pred Bogom u onom trenutku kada smo na koljenima i molimo Božje milosrđe i ljubav. Budimo ponizni jedni pred drugima jer to je blago svakog čovjeka za život vječni – ističe župnik Branko Risek.

Darove na oltar uz prigodne tekstove prinijeli su naša djeca iz Osnovne škole “Ksavera Šandra Djalskog” koji su se prinosili na dar: kruh, vino, žito, voće i povrće, grožđe, cvijeće, zemlju i ostale plodove koje je pripremila naša župljanka Zlatica Čefko, a vjeroučitelji Ksenija Miškulin i Danijel Cvetko prigodne tekstove uz darove.

Čitavo slavlje proteklo je u duhu zajedništva, zahvalnosti i radosti.

Svima koji su pridonijeli današnjoj proslavi, prije svega dragom Bogu, djeci, vjeroučiteljima, ministrantima, pjevačima te svima koji su bili na misi zahvalio je župnik Branko Risek.

Na kraju svete mise prigodni koncert župljanima i posjetiteljima pripremili su Gradski puhački orkestar Zabok i Brass kvintet Osnovne glazbene škole, pod vodstvom maestra profesora Marka Bobičanca.

Pripremili: Danijel Cvetko, Marko Bilić i Darko Fiket