Obavijest povodom novih epidemioloških mjera

Dragi župljani, od subote 28. studenog do 21. prosinca ove godine na snazi su nove epidemiološke mjere kojima se nastoji smanjiti broj zaraženih bolešću COVID-19 u našoj domovini.

Svi vjerski obredi tj. sakramenti i blagoslovine (mise, ispovijedi, krštenja, vjenčanja, sprovodi) redovito se održavaju i dalje, uz održavanje propisanih mjera. Zabranjene su svadbene svečanosti, ne i sklapanje sakramenta ženidbe.

Prema odredbama vezanim za vjerske obrede, u crkvi smije biti prisutno do 25 vjernika s maskama i na međusobnoj distanci od dva metra. Ostali smiju biti vani uz nošenje maski i držanje međusobne distance od jednoga i pol metra. Mise će biti bez pjevanja župnih zborova i trajati oko pola sata.

Danas navečer u 17 h imat ćemo vani blagoslov adventskog vijenca i paljenje prve adventske svijeće. Sutra su mise u 6 i 10 sati. Zornice su radnim danom u 6 sati osim u nekim iznimnim situacijama pa Vas pozivamo da čitate župni listić ili pratite obavijesti na društvenim mrežama.

Pozivamo vas da misna slavlja pratite na TV svaki dan HRT3 u 18h i nedjeljom HRT1 u 10h.Biti će mogućost prisustvovati na misnom slavlju iz naše župe preko live prijenosa na facebooku jer na yutubu kanalu nemamo tu mogućnost zbog ograničenja i malog broja pratitelja.

Budite hrabri i odgovorni osobito radi onih koji su teško oboljeli. Proći će i ovo vjerujemo što prije uz Božju pomoć i zagovor nebeske Majke Marije zdravlje bolesnih i svete Jelene Križarice naše zaštitnice. Do tada budimo u zajedništvu i kroz vaše obiteljske molitve.

Vaš župnik Marijan Culjak sa suradnicima.