Press "Enter" to skip to content

Obavijest povodom novih epidemioloških mjera

Dragi župljani, od subote 28. studenog do 21. prosinca ove godine na snazi su nove epidemiološke mjere kojima se nastoji smanjiti broj zaraženih bolešću COVID-19 u našoj domovini.

Svi vjerski obredi tj. sakramenti i blagoslovine (mise, ispovijedi, krštenja, vjenčanja, sprovodi) redovito se održavaju i dalje, uz održavanje propisanih mjera. Zabranjene su svadbene svečanosti, ne i sklapanje sakramenta ženidbe.

Prema odredbama vezanim za vjerske obrede, u crkvi smije biti prisutno do 25 vjernika s maskama i na međusobnoj distanci od dva metra. Ostali smiju biti vani uz nošenje maski i držanje međusobne distance od jednoga i pol metra. Mise će biti bez pjevanja župnih zborova i trajati oko pola sata.

Danas navečer u 17 h imat ćemo vani blagoslov adventskog vijenca i paljenje prve adventske svijeće. Sutra su mise u 6 i 10 sati. Zornice su radnim danom u 6 sati osim u nekim iznimnim situacijama pa Vas pozivamo da čitate župni listić ili pratite obavijesti na društvenim mrežama.

Pozivamo vas da misna slavlja pratite na TV svaki dan HRT3 u 18h i nedjeljom HRT1 u 10h.Biti će mogućost prisustvovati na misnom slavlju iz naše župe preko live prijenosa na facebooku jer na yutubu kanalu nemamo tu mogućnost zbog ograničenja i malog broja pratitelja.

Budite hrabri i odgovorni osobito radi onih koji su teško oboljeli. Proći će i ovo vjerujemo što prije uz Božju pomoć i zagovor nebeske Majke Marije zdravlje bolesnih i svete Jelene Križarice naše zaštitnice. Do tada budimo u zajedništvu i kroz vaše obiteljske molitve.

Vaš župnik Marijan Culjak sa suradnicima.