Održana korizmena duhovna obnova podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva Zabok

Članovi podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva Zabok okupili su se u srijedu 2. ožujka u prostorijama Opće bolnice Zabok na svoj susret i korizmenu duhovnu obnovu.

Mons. Pintarić predstojnik Ureda za kulturna dobra, direktor Riznice Zagrebačke katedrale započeo je susret misnim slavljem u bolničkoj kapeli Sv. Ivana Krstitelja, uz koncelebraciju domaćeg župnika vlč. Željka Horvata i zabočkog župnika vlč. Marijana Culjaka. Mons. Pintarić je pozvao nazočne da u svoju molitve uključe sve liječnike i zdravstveno osoblje, kako u zabočkoj bolnici tako i svim drugim bolnicama, u kojima se upravo po skrbi i brizi za bližnjega u bolesti darujete čovjeku.

20160302_180638(1)

Nakon misnoga slavlja uslijedilo je prigodno predavanje u „Sivoj dvorani“ Opće bolnice Zabok, koje je na temu„ Božje milosrđe – izazov za svakodnevno služenje “ održala predstojnica Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi izv. prof. dr. sci. s. Valentina Blaženka Mandarić.

Evanđelje donosi brojne situacije ljudske ugroženosti, ali i način na koji Isus reagira na takva ljudska stanja. Na svaku ljudsku bijedu on odgovara milosrđem. Stoga se može reći da je milosrđe ‘ključna riječ koja opisuje Božje djelovanje prema čovjeku’ a upravo vi to činite u trenucima bolesti i osamljenosti onima kojima je to potrebito.

20160302_185002(1)

U vršenju djela milosrđa najvažniji je odnos prema onomu tko je predmet milosrđa. U temelju djela milosrđa je lice milosrdnog Boga i potreba čovjeka: ona se rađaju iz iskustva Božje ljubavi i ostvarivanja zapovijedi ljubavi prema bližnjemu, naglasila je dr. Mandarić.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije