Proslavljeno dvostruko slavlje u župi

Kao jedno od mjesta gdje se sveti Valentin posebno slavi je župa Sv. Jelene Križarice u Zaboku jer se tamo nalazi oltar posvećen upravo njemu.

Zato je u zabočkoj župi održano euharistijsko slavlje s kojim se danas proslavio dvostruki blagdan – godišnje klanjanje kojeg svaka župa prikazuje u Nadbiskupiji i blagdan sv. Valentina.  „Neka nas današnji dan poveže s našim nebeskim zaštitnikom kojeg danas slavimo“, rekao je na početku misnoga slavlja vlč. Vladimir Drnetić, dekan Krapinskog dekanata i župnik župe Uzvišenja Svetoga Križa u Svetom Križu Začretju.

Danas vaša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za sve naše potrebe, osobito za obnovu duha naše Domovine, za naše obitelji, za bolesnike i patnike, za progonjene i usamljene, za roditelje i djecu, za stare i one koji su na kraju svog životnog puta. Molimo i za nova duhovna zvanja, kako u našoj župi tako i Nadbiskupiji, za svećenike, redovnike i redovnice, đakone, bogoslove i sjemeništarce. Ukratko za svakoga čovjeka na ovome svijetu da svi zajedno budemo svjedoci vremena u kojem živimo da je Bog prisutan u svakome od nas.

Molimo zajedno sv. Valentina kojeg slavimo danas da po njegovom zagovoru postanemo bolji ljudi, ljudi ljubavi, oni koji će se sve više približiti Bogu, neka nas približi euharistijskom Kristu, koji je onda najsavršenija ljubav, milosrđe i blagost.

Molimo posebno za tjelesno zdravlje, no i za duhovno ozdravljenje kao snagu za sve životne nedaće i probleme koje nam život nanosi i neka nam bude dan duhovne obnove u ispovijedanju vjere i prihvaćanju svakidašnjih križeva i trpljenja – zaključuje vlč Drnetić.

Na kraju slavlja dekan Vladimir je zahvalio u ime župnika Marijana Culjaka braći svećenicima, pateru Josipu Sremiću na raspoloživosti i spremnosti za služenje svim vjernicima u župi dok se župnik nalazi na oporavku, kao i svim vjernicima koji su bili prisutni na misnom slavlju.
                                              

Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda