Sv. Rok

Kapelica Sv. Roka u Tisanić Jarku nalazi se na raskršću ceste i puteva, glavne ceste Jakuševec Zabočki – Pustodol  Začretski i puteva Tisanić Jarek – Zabočki Bregi Donji, te Tisanić Jarek – Zabočki Bregi Gornji. Sveti Rok rodio se u Montpellieru u Francuskoj. Potječe iz plemićke obitelji. Roko je odlučio provoditi život hodočasnika. U njegovo vrijeme jako je harala opaka bolest kuga. Išao je od grada do grada i pomagao je oboljelima od kuge. I sam je obolio od kuge. Da ne zarazi druge, povukao se duboko u šumu i živio daleko od ljudi. Svaki dan jedan pas donosio mu je komad kruha, da ne umre od gladi. Ozdravio je zahvaljujući čudesnom izvoru. Nastavio je put do Angere gdje je umro 1237.g. Posebni detalj na kipu sv. Roka je otvorena rana iznad koljena i pokraj njega pas koji ima komad kruha u ustima. Prema usmenoj predaji mještana (drugih izvora nemamo) zaključuje se da je na toj lokaciji najprije bio križ – putaš. Kapelica je izgrađena 1952. godine.

Sveti Rok Tisanic Jarek

Dogradnja i obnova Kapelice obavljena je 2001. i 2002. godine. U obnovljenoj Kapelici prvo euharistijsko slavlje obavljeno je 16. kolovoza 2002. godine na dan Sv. Roka.

Na oltaru Kapelice je i kip Blaženog Alojzija Stepinca, pa se euharistijsko slavlje obavlja i na njegov dan, 10. veljače.