Prvi ovogodišnji susret Biblijsko-molitvene zajednice

U utorak, 07. siječnja 2014-e godine u pastoralnoj dvorani župnoga ureda okupili su se po prvi puta ove godine na svoj susret članovi Biblijsko-molitvene zajednice župe sv. Jelene Križarice. Sve nazočne pozdravila je voditeljica Nada Jakopec i uvela molitvom i pjesmom u današnji susret.

Susretu se osobito radovala, jer kako je rekla, danas je ovo posebni trenutak za zajednicu dolaskom novoga muškoga člana a to je naš Darko Fiket

Ja ću ju citirati: „Javljam Vam veliku radost. Danas je BZ dobila prvog „LEDOLOMCA“. Do sada su se neki jaki muškarci najavljivali, ali ipak nisu bili dovoljno jaki da probiju led i dođu. Jedan je napokon stigao.  Lijepo ga molim da se predstavi.

Većina me poznaje pa nije bilo potrebito puno govoriti: župni pastoralni suradnik, voditelj na Radio Zaboku.

bib 002 a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovim pljeskom smo ga pozdravili i uvjereni smo da će mu sa nama biti lijepo, dobro i korisno.

Nada Jakopec, voditeljica BZ

Susret se nastavio u razmišljanju i razgovoru o savjesti, temeljeći se na BLAŽENSTVIMA jer kako je rekao i sam župnik Marijan Culjak koji je nazočio susretu to je „Ustav“  – plan i program koji nam je pokazao sam Isus Krist svojim životom,  a mi ga nastojimo  slijediti u tome kako bi svjedočili ljudima danas u ovom teškom vremenu prave temeljne vrijednosti koje moraju krasiti sve one koji se nazivaju kršćanima.

Ovim putem pozivaju sve župljanje da se pridruže ovoj zajednici koja je malo više aktivna u životu župe i u samim svojim članovima ovim aktivnostima:

–         aktivno prisustvovati zajedničkim molitvenim susretima

–         obavljati pobožnost Prvih Petaka (uključujući klanjanje pred Presvetim.

–         obavljati pobožnost Prvih subota

–         uključiti se u lanac naknadnih sv. Misa prikazanih na nakane AM, osobne nakane i nakane članove BZ

–         sudjelovati u lancu moljenja krunice BDM, Bijele krunice, krunice Božanskog Milosrđa, molitve za duhovna zvanja i druge potrebe prema programu djelovanja BZ

–         obavljati duhovne vježbe za članove AM

–         posjećivati bolesne

–         materijalno pomagati one koji su u potrebi

–         aktivno sudjelovati u svim događanjima u župnoj zajednici

bib 2 b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim djelima pobožnosti vršimo volju Božju i podupiremo jedni druge na putu u Kraljestvo Božje! Gospodin je rekao: „Tko god vrši volju Božju, on mi je brat i sestra i majka“ (Mk 3,35) Dakle član BZ je ona osoba koja hoće privatiti i koliko joj je najviše moguće radosno vršiti ono što je zacrtano njenim Pravilnikom. Sve osobe koje to hoće, BZ radosno očekuje i dočekuje! Ili, ako te zanima kako to sve skupa izgleda iznutra, „dođi, vidi i ostani“. usp.  (Iv 1, 35-51)

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije