Press "Enter" to skip to content

Druga nedjelja kroz godinu

Ivanovo svjedočanstvo

Na Jordanu Ivan Krstitelj prepoznaje Isusa među mnoštvom jednakim na izvana. Njegovo prepoznavanje nije vezano za vanjštinu. Ivan ga je prepoznao u vjeri jer je imao čistu dušu i rasvijetljene oči na Isusovom je licu prepoznao crte Sina Božjega, utjelovljenu Riječ. S time što je Isus postao određen Čovjek u određenom vremenu, na čudesan i tajanstven način postao je svaki čovjek u svakom vremenu. Ivan dalje svjedoči: „Bio je prije mene…“ Bio je u svima onima koji su bili vjerni Bogu, znači bio je u Adamu, Abelu, Abrahamu, Mojsiju, Davidu, u  prorocima…. A napose bio je u svim patnicima, stradalnicima, nevoljnima, u onima koji su progonjeni i ubijani za pravednost i istinu. Bio je u svima koji su činili dobro, naviještali mir i ljubav. Bio je u svakoj riječi koja je tješila, u svakoj ruci koja je milovala, u svakom pogledu koji je pružao svjetlost i toplinu.

I danas ga prepoznaju oči vjere u svakom čovjeku. U majci koja se nadvija nad usnulo dijete, u ocu koji marljivo radi strepeći od otkaza ili neisplaćene plaće, u mladima koji traže istinu a nude im se obmane i laži, u studentima koji marljivo uče a nitko im ne obećava radna mjesta, u bolesnima koji su na listama čekanja zbog birokracije, u starcima koji čekaju na smještaj u staračkom domu, osamljenima, nemoćnima, umirućima… Ja sam vidio i svjedočim: „On je Sin Božji!“

 Krist je danas posebno prisutan tamo gdje je Crkva. A Crkva je tamo gdje su vjernici. Kod svake Mise, u svakoj molitvi, svuda gdje smo sabrani u Njegovo ime on je prisutan. Bio je prije nas sviju ali treba biti i u svima nama i među nama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)