Upalili smo četvrtu svijeću došašća

U predvečerje četvrte nedjelje došašća u subotu 21. prosinca župljani župe su se okupili  u crkvi kako bi prigodno zapalili četvrtu svijeću na adventskom vijencu. Uz pjevanje adventskih pjesama, čitanje Božje riječi i molitve vjernika upaljena je četvrta svijeća. Obred paljenja svijeće vodio je župnik Marijan Culjak.

Prava ljubav očituje se u darivanju i predanju. Njena radost proizlazi iz međusobnog predavanja, iz raspolaganja svojim srcem za drugoga. Ona je nužno povezana s nježnošću, prijateljstvom i opraštanjem. Uvijek je u doličnom rastojanju prema moći, nasilju i posjedovanju, pa čak je u stanju zauzeti rastojanje prema sebi samoj.

Ovo došašće je bila naša priprema, naš ispit koliko smo kršćani. Za svaki ispit se uči, a za one važne se nekad i ne spava od učenja. Ovo je naš životni ispit. Želimo li biti kršćanini ostanimo budni, učimo od Krista učitelja, učimo od Ljubavi i postanimo ljubav ovome svijetu. Tako ćemo na Božić s radošću i ispunjenim srcem pjevati I na zemlji mir ljudima dobre volje jer ćemo biti pronositelji Božjega Kraljevstva ovdje na zemlji.

Svijeću ljubavi upalio je Martin Goluban predstavnik studenata, radničke mladeži i mladih naše župe.

Darko Fiket,    župni suradnik i suradnik  Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)