Hodočašće u Aljmaš

Ove godine je naša župa po prvi puta hodočastila u naše slavonsko svetište Majke Božje u Aljmaš u ranim jutarnjim satima s dva autobusa hodočasnika. Došavši u Aljmaš, praćeni dobrom voljom i prekrasnim vremenom odmah smo ušli u crkvu pozdraviti Gospu Aljmašku. Ispred crkve dočekao nas je župnik i upravitelj svetišta vlč. Ante Markić koji nas je ukratko upoznao o povijesti i nastanku samog svetišta!

Nakon pozdrava župnika, slavili smo svetu misu koju je predvodio vlč. Marijan te prikazao za sve obitelji naše župne zajednice i cijelu župu sv. Jelene Križarice. Budući da je crkva Gospe Aljmaške sagrađene neposredno kraj rijeke Dunava moglo se ići pogledati samu rijeku kako teče u svojoj snazi.

Zatim smo se uputili put Osijeka gdje smo se kratko zadržali a odande krenuli put Đakova gdje smo posjetili velebnu đakovačku katedralu.

Nakon toga uputili smo se u razgledavanje Državne ergele Đakovo gdje su nas upoznali sa njihovom djelatnošću, a iz prve ruke smo mogli vidjeti plemenite životinje konje, uz napomenu da nam je to ostalo u „nezaboravnom sjećanju“ , svi hodočasnici će znati zašto.

Puni dojmova smo se vratili svojim domovima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)