Novoimenovani apostolski nuncij u Hrvatskoj uputio pismo kardinalu Bozaniću

Novoimenovani apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua uputio je 22. kolovoza 2019. godine pismo zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću.

„Po povratku na Kubu s godišnjeg odmora, želim Vam od srca zahvaliti na srdačnom pismu koje ste mi uputili 22. srpnja ove godine, na sâm dan mog imenovanja Nuncijem u Hrvatskoj.

Bit će mi čast služiti u zemlji koja se diči postojanom tradicijom vjernosti Petrovoj Stolici i osjećajem punim poštovanja prema Rimskom prvosvećeniku.

U kratkom telefonskom razgovoru odmah nakon mog imenovanja, Vi ste spomenuli mog  mnogopoštovanog zemljaka, preuzvišenog mons. Giulija Einaudija, koji me je čak dva puta prethodio u istoj službi, uvijek s razmakom od više godina, najprije na Kubi, a zatim u Hrvatskoj. Kao što sam Vam rekao, želio sam poći na njegov grob kako bih mu povjerio svoje poslanje i molio za hrvatski narod za kojeg osjećam da ga već volim.

U iščekivanju skorašnjeg susreta s Vama, svoju službu povjeravam Vašem slavnom predšasniku, blaženom Alojziju V. Stepincu, učitelju vjernosti Domovini i Svetoj Stolici, te rado koristim priliku da to potvrdim Vašoj Uzoritosti“, stoji u pismu nuncija Lingue.

 Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije