Održan korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata

PODNASLOV: “Prepoznaj koliko te Bog ljubi”

U subotu 17. veljače u župnoj crkvi sv. Barbare održao se korizmeni susret mladih Zagorskog arhiđakonata. Sve okupljene pozdravio je domaćin susreta vlč. Željko Horvat koji je mlade upoznao s poviješću župe te im zahvalio na odazivu i spremnošću na aktivnije sudjelovanje u svojim župnim zajednicama.

Ovaj korizmeni susret mladima i riječi poticaja uputio je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije koji se rado odazvao na poziv vlč. Josipa  Čuliga koji je veliki animator mladih na području Zagorskog arhiđakonata

„Korizma nas poziva na molitvu, post i djela ljubavi. Svatko od nas treba preuzeti odgovornost za svoj duhovni rast, za rast u vjeri, u pouzdanju u Boga koji nas voli, Boga koji nas uvijek očekuje raširenih ruku i koji nam daje ovo korizmeno vrijeme da mu se vratimo. Bog je onaj koji uvijek kuca na vrata našega srca, spreman uvijek napuniti naša srca svojom ljubavi i oproštenjem.

oznor

Najbrži način za upropastiti korizmu je imati dobre namjere, ali ne i dobar plan. Stoga budite precizni ali i jaki u svojim  odlukama. „Više ću moliti“ nije dovoljno dobar plan. Kad donesete odluku, svakodnevno se pridržavajte svoga plana  no neka taj plan bude ostvariv. Često smo pretjerano ambiciozni i obvezujemo se na previše. Ako padnemo u tim visoko postavljenim ciljevima, možemo se lako obeshrabriti i odustati, a to znači pobjedu za đavla. Neka vaše odluke budu jednostavne i praktične, a s time će vaša korizma biti uspješnija – poručuje mladima vlč. Valentić te zaključuje svoj nagovor pozivom da u ovoj korizmi svi zajedno prepoznamo koliko nas Bog ljubi.

oznor

Na kraju susreta okupljenima se obratio vlč. Josip Čulig koji je zahvalio svima na današnjem odazivu te ohrabrio i potaknuo na zajedništvo kroz razne aktivnosti koje su pred nama, od susreta, duhovnih obnova, humanitarnih koncerata i drugih aktivnosti kako na nivou Zagorskog arhiđakonata tako i u svojim župnim zajednicama. Budimo “kvasac i sol zemlje” na radost svim nas.       

oznor

Svojim skladnim pjevanjem susret je animirao zbor mladih “sv. Mihael” iz župe Mihovljan uz pratnju Jurice Vugreka i Marka Dinjara.

Darko Fiket promotor mladih Zagorskog arhiđakonata