Božićna ispovijed u župi u VATROGASNOM DOMU

ŽUPNIKOV POZIV

Svaki iskreni vjernik osjeća potrebu da se za proslavu Isusova rođenja što ljepše pripravi. No u potrošačkom društvu sva priprava pretvara se u trošenje i kupovanje nepotrebnog. Isus ne treba naše borove, štalice, ukrase, obilne i skupe ručkove, novu garderobu, pucnjavu i buku. On traži toplinu doma i srca, miran kutak u kome će posijati sjeme svoje ljubavi.

Zbog toga vas pozivam da kroz sakramenat pomirenja, svetu ispovijed pripravimo sebe za taj susret. Najljepši dar koji si mi možemo darovati za Božić a kojim će i sam Bog biti oduševljen jest čista i mirna savjest, mir duše očišćene od bilo kakve sjene grijeha. Tužan i promašen je Božić bez Boga a tamo gdje caruje grijeh Bogu nije mjesto. DOĐITE NA ISPOVIJED!!!

P.S. NAŠA BOŽIĆNA ispovijed:

PETAK – 15.12. u 18.00 h VATROGASNI DOM
SUBOTA – 16.12. u 08.00 h VATROGASNI DOM 

ISKORISTIMO TU MILOST I ČISTE DUŠE DOČEKAJMO ROĐENJE GOSPODINOVO

SAKRAMENAT POMIRENJA – ISPOVIJED

Ljudi na razne načine slave Božić. Pogani i nevjernici nastoje svoju prazninu duše popuniti pretjeranim kupovanjem, obilnom gozbom, skupim poklonima, blještavilom i bukom vatrometa i petardi. Kršćani Božić doživljavaju kao blagdan mira i duhovne radosti. Zato gledaju da se za taj susret priprave čistim srcem. Najbolja priprava je sveta ispovijed, iskrena i ponizna.

Da bismo se dobro ispovjedili moramo:

1. Ispitati svoju savjest (priznati sami sebi svoje a ne tuđe grijehe). To ćemo najbolje učiniti prema 10 Božjih zapovijedi i 7 glavnih grijeha.

2. Kad smo u skrušenosti srca uvidjeli svoje slabosti onda se za njih iskreno kajemo – pobudimo osjećaj žaljenja za počinjene grijehe.

3. Tek tako pripravljeni pristupimo pred svećenika i preko njega Bogu otvorimo svoje srce.

4. Nakon ispovijedi iskreno zahvaljujemo Bogu na ponovnoj milosti čistoće srca, izvršimo određenu zadovoljštinu (pokoru) i donosimo odluku da ćemo se čuvati grijeha.

Tek tada spremni smo prihvatiti Krista u sv. Pričesti. Iskrena ispovijed liječi duševne a često i tjelesne rane. “Ako prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar pred žrtvenikom, idi izmiri se s bratom.