DUHOVNA OBNOVA U OKRILJU MAJKE MILOSRĐA

U okrilju bistričkoga svetišta Crne Bogorodice, zaposlenici Caritasa Zagrebačke nadbiskupije i volonteri župnih caritasa Zagrebačke nadbiskupije obnovili su duhovnu snagu neophodnu za svakodnevno služenje s ljubavlju bližnjima u potrebi.

Izvor: Caritas Zagrebačke Nabiskupije

Korizmenu duhovnu obnovu za oko 180 osoba 5. ožujka vodio je preč. mr. Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke. On je nazočnima najprije održao duhovni nagovor, a zatim je predvodio misno slavlje u bazilici. Prije svete mise, sudionicima je bio na raspolaganju za sv. ispovijed, zajedno s još nekoliko svećenika.

Preč. mr. Matošević rastumačio je slušateljima evanđeoski događaj susreta Isusa s gubavcem preko kojega Bog želi ljudsko srce obasjati istinom o sebi, a ta je istina da on nikoga ne “kamenuje”, da je on Bog koji suosjeća s ljudskom patnjom. To suosjećanje s ljudima trebalo bi biti i pokretač karitativnog rada volontera – uz ono svakodnevno molitveno predanje u Božju volju.

Po završetku duhovnog nagovora, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je preč. mr. Matoševiću u ime Caritasa i svih sudionika obnove na toplom gostoprimstvu i duhovnoj podršci. Također je srdačno pozdravila sve volontere župnih caritasa i pozvala ih da podrže predstojeće aktivnosti nadbiskupijskog Caritasa za pomoć stradalima u ratu u Ukrajini.

Voditelj Službe za župne Caritase CZN gosp. Davor Zeko, zahvalio se volonterima župnih caritasa na dobrom odazivu te ih podsjetio na aktualni Natječaj za projekte župnih caritasa i na mogućnost nabave korizmenih kutijica i maslinovih grančica preko nadbiskupijskog Caritasa.

Jednodnevno korizmeno hodočašće, nakon zajedničkog objeda, završeno je pobožnošću križnoga puta na bistričkom brdu Kalvarija.