Kateheze za odrasle utorkom u župi

U ovoj Godini vjere, koju je papa Benedikt XVI. proglasio 11. listopada 2012. godine, na 50. obljetnicu početka Drugog vatikanskog koncila, cilj je da se svaki vjernik što bolje upozna s istinama svoje vjere te da svojim primjerom i svjedočenjem pridonosi dobru svojih bližnjih i društva u kojem živi. Zato će se, tijekom ove pastoralne godine, posebna briga posvetiti katehezama u župnim zajednicama, s posebnim naglaskom na kateheze za odrasle.

Kateheze za odrasle održavat će se svakog utorka kroz cijelu pastoralnu godinu – od studenog do lipnja, osim u mjesecu siječnju. Jednom mjesečno, katehezu će predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Kako bi dospjela do što većeg broja vjernika, Kardinalova kateheza će se uživo prenositi putem interneta, dok su ostali utorci u mjesecu predviđeni za župnikovu katehezu te molitveni susret. Prva kateheza koju će predvoditi Kardinal održat će se 12. studenog u 19.30 sati.  Kateheza koju će predvoditi župnik, i to na temu „Sloboda“, održat će se 19. studenog, a prvi molitveni susret u župnim zajednicama predviđen je za 26. studenog.

„Cilj svake kateheze za odrasle treba biti postizanje zrelosti vjere kojom se mogu prihvaćati i osmisliti razne životne situacije u kojima živimo, kao i dužnosti što ih obnašaju vjernici u obiteljskom i društvenom životu“, rekao je kardinal Josip Bozanić u svojoj homiliji prigodom 282. zavjetnog hodočašća vjernika grada Zagreba i hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije Majci Božjoj Bistričkoj 8. rujna ove godine. Svoju braću svećenike poziva da budu „otvoreni i poučljivi na znakove i pozive koje Bog daje Crkvi po Svetom Ocu te da hodimo zajedno s Kristom strpljivi poput Njega u poučavanju svojih vjernika te ne bojeći se iznova započinjati, uvodeći ljude u zajedništvo života s Bogom“.

Važno je napomenuti da je župa nezamjenjiv prostor koji obuhvaća cjelokupni vjernički život i zato je pozvana biti bratska zajednica u kojojima mjesta za svakoga. Ne postoji nijedno životno pitanje koje nije povezano s vjerom, s Kristom i s Crkvom, zato je jako važno da na ovim katehezama za odrasle u svojim župnim zajednicama, zajedno s našim pastirima radimo na izgradnji sebe, svoje župne zajednice, društva i Crkve. A to možemo samo zajedno u Kristu.

                           Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)