Održan drugi sastanak Povjerenstva za Treće tematsko područje

U srijedu, 5. travnja 2017. u 12 sati, u prostorijama Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije održan je drugi sastanak Povjerenstva za treće tematsko područje Crkva Zagrebačka u zajedništvu svoga poziva i poslanja. Na sastanku su sudjelovali svi članovi Povjerenstva: mons. dr. Stjepan Kožul, voditelj, preč. mr. Marko Kovač, preč. fra Branko Lipša, OFMCap., preč. Mario Migles i Nikolina Bizečki. Sastanku je nazočio i tajnik Sinode vlč. dr. Denis Barić.

Članovi Povjerenstva su se osvrnuli na tijek Trećega sinodskog zasjedanja, a između ostaloga i na broj intervenata članova Sinode te na njihovu zastupljenost po pojedinim temama.

U tome smislu, zadatak članova Povjerenstva je oblikovati prijedloge na temelju 126 intervenata koje su članovi Sinode prijavili i predali Tajništvu Sinode tijekom dva dana zasjedanja, 31. ožujka i 1. travnja 2017., kao i u roku od tri dana nakon završetka zasjedanja. Članovi Povjerenstva razmotrili su i pet priloga koje su svećenici i vjernici Zagrebačke nadbiskupije, na temelju čl. 25. Pravilnika Sinode, uputili Tajništvu Sinode kao svoj izvanjski doprinos radu Sinode.

Naposljetku, razrađena je metodologija rada kojom će se Povjerenstvo voditi pri izradi prijedloga, a dogovorena je i konkretna podjela zadataka. Sastanak je završen u 13.15 sati. Sljedeći sastanak Povjerenstva dogovoren je za 28. travnja 2017.

Tajništvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije