Proslavili smo sv. Ceciliju

Blagdan svete Cecilije zaštitnice crkvene glazbe svečano smo proslavili na njezin blagdan večernjim euharistijskim slavljem. Kako je župnik naglasio, naši pjevači su milozvučnim pjevanjem uzveličali blagdan svoje zaštitnice a u njihovom prekrasnom pjevanju uživali su svi vjernici okupljeni na misi, jer tko pjeva dvostruko moli.Na kraju svete mise župnik Branko Risek je zahvalio svim zborovima koji djeluju u našoj župi.

Nakon mise druženje se nastavilo u župnoj dvorani zahvaljujući gospođi Biserki Lež koja je počastila sve pjevače prigodnim domjenkom, a zborašice vrijedne domaćice ispekle su kolače. Župnik je pripremio osvježavajuća pića. Svima od srca hvala. Ujedno pjevači pozivaju nove članove da im se pridruže u pjevanju na liturgijskim slavljima.

Sveta Cecilija jedna je od četiri velike rimske mučenice, a njezino mučeništvo prvi se put spominje u 4. stoljeću. Smatralo se da je sv. Cecilija za života bila toliko blizu neba da je mogla čuti anđeosko pjevanje. Prema legendi, znala je svirati na svim instrumentima. Proglašena je zaštitnicom crkvene glazbe i glazbenika, a štuje se i kao zaštitnica pjesnika, graditelja orgulja i glazbenih instrumenata. Njezin lik često se nalazi na orguljama ili u njihovoj blizini, a prikazuje se s knjigom, palmom i dubokom ranom na vratu.