Snimljen glazbeni video spot za pjesmu „Evo me Isuse!“ šalatskih sjemeništaraca

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji s poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, po prvi puta u povijesti Sjemeništa, glazbeni video spot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.


Glazba i tekst pjesme „Evo me Isuse!“ djelo su Ivana Škunca i Zvonka Palića Jonathana, dok je autor koralnog dijela pjesme prof. Božidar Ljubenko, vanjski suradnik Sjemeništa. Solisti su sjemeništarci Ivan Prigorec i Mislav Palić te učitelji gitare u Sjemeništu, već spomenuti dvojac Zvonko Palić i Josip Ćulumović. Kao prateći vokal u ovom glazbenom video spotu pojavljuje se Kornelija Palić Papafava, bubanj svira Mario Klarić, violu Kristina Knežević, bas Dario Sabo, a trubu Patrik Palić.

Redatelji ove himne sjemeništaraca su Milo Ostović i Zvonko Palić Jonathan, a snimatelji spota su bili Milo Ostović, Karlo i Antonio Golubić (IVOMI PRODUKCIJA) i Marko Hodžić. Montažu glazbenog spota potpisuju Doris Stanković i Josip Šuker (Pop Studio). Ideja za stvaranje ove video spot himne vezana je uz izvršnog producenta čitavog projekta u osobi Matije Pavlakovića, rektora Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Spot je sniman u Istri (Lanišće, Poreč i Vrsar) i Zagrebu (Remete i sjemenišni kompleks na Šalati), a u njemu je sudjelovao osamnaest sjemeništaraca i tri odgojitelja Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu zajedno sa sjemenišnim učiteljima glazbe Palićem, Ćulumovićem i Ljubenkom.

Ovaj glazbeni video spot ugledao je svjetlo dana uoči ovogodišnje Nedjelje Dobroga Pastira kada Crkva diljem svijeta posebno moli za nova i sveta duhovna zvanja i „za navjestitelje Radosne vijesti Krista Raspetoga i Uskrsloga na svim kontinentima da mogu ostvarivati želju Emanuela – Boga s nama, koji reče: Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode… I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta.“ (Mt 28, 19-20). (iz Poruke Predsjednika Vijeća HBK za sjemeništa i duhovna zvanja mons. dr. Marina Barišića za Nedjelju Dobrog Pastira 8. svibnja 2022.)

U četvrtak, 5. svibnja ove godine, snimljeni glazbeni video spot za pjesmu „Evo me Isuse!“ u organizaciji Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i prijatelja Sjemeništa predstavljen je premijerno na HKR-ovoj emisiji „Sacro Ritam“, a osim toga kroz naredne mjesece i u 2022. godini bit će dostupan javnosti na stranicama Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu (www.sjemeniste.hr) kao i na YouTube kanalu te na svim društvenim mrežama (Facebook, Instagram, TikTok) već spomenutog Sjemeništa.
Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu