U Zaboku molitva uoči jesenske kampanje inicijative „40 dana za život“

U Župi sv. Jelene Križarice u Zaboku, u utorak, 22. rujna slavljena je večernja misa te se molilo uoči ovogodišnje jesenske kampanje inicijative „40 dana za život“ pod geslom „Odvažite se i budite hrabri“.

Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se priključe svojim dolaskom i molitvom za nerođenu djecu, majke i očeve, medicinsko osoblje, sve ranjene pobačajem.

Zabočki župnik Marijan Culjak riječima ohrabrenja potaknuo je molitelje na ustrajnost u molitvi uz zagovor Majke Marije i bl. Alojzija Stepinca. Premda je bila planirana marijanska procesija nebo se prelomilo s jakim pljuskom pa se molitva nastavila u župnoj crkvi molitvom bijele krunice i zajedničkom pjesmom za kraj.

Nakon otpjevane marijanske pjesme okupljenima se obratila voditeljica molitvene inicijative za Krapinsko-zagorsku županiju Brankica Kunštek te predstavila ovogodišnju inicijativu.

Ove godine program započinje u srijedu, 23. rujna i trajat će do 1. studenoga svakodnevno od 6.30 do 18.30 sati na Trgu sv. Jelene Križarice u Zaboku (ispred crkve). U slučaju lošeg vremena molitva će se preseliti u župnu crkvu Sv. Jelene Križarice, istaknula je Kunštek.