U Zaboku proslavljen zaštitnik vatrogasaca sv. Florijan

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Zaboka i Dobrovoljnih vatrogasnih društva na području grada vatrogasci su obilježili svoj dan na sam blagdan sv. Florijana 04. svibnja zajedničkim okupljanjem ispred zabočkog DVD-a odakle je krenula svečana procesija uz pratnju limene glazbe prema župnoj crkvi sv. Jelene Križarice gdje se održalo misno slavlje koje je predvodio zabočki župnik Branko Risek.

U svečanim odorama zabočki su vatrogasci zahvaliti svome nebeskom zaštitniku te odali počast svim pokojnim vatrogascima kako s našeg područja tako i cijele Hrvatske. Župnik naglašava kako su se vatrogasci uvijek odlikovali kao ljudi poštenja i istine. Te odlike vatrogasca i vatrogastva nosite i vi dragi prijatelji a to činite i nadalje s velikim ponosom. To sam činio i ja u svome odrastanju kao vatrogasac a nastojim u tome i dan danas naglašavati vrijednosti ovog humanog poziva i zvanja – istaknuo je župnik Risek.

Nakon misnoga slavlja župnik Risek zahvalio je svima na organizaciji misnog slavlja te župnom zboru koji su svojom pjesmom animirali misno slavlje. Zatim je uslijedilo prigodno druženje vatrogasaca, vjernika i građana ispred crkve na trgu sv. Jelene Križarice.

Pripremio: Darko Fiket, tajnik DVD-a Zabok