Veliko Trgovišće se uprizorenjem živih jaslica nakratko pretvorilo u Bethlehem

Izvor: Zagorje.com

Bethlemski ugođaj uprizorenja živih jaslica održao se danas u Velikom Trgovišću. Jaslice, štalica, građani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastir, životinje itd. odveli su nakratko sve posjetitelje u vrijeme Isusova rođenja i ovom božićnom razdoblju dali posebno ozračje.

Prvi put je da su se žive jaslice održale u Velikom Trgovišću što je organizirano kod Župne crkva Blažene Djevice Marije od sedam žalosti. Jaslice su organizirane na ideju župnika Josipa Čuliga, a u organizaciju se odmah uključila Općina Veliko Trgovišće s načelnikom Robertom Grebličkim i njegovim suradnicima, a pomogli su i brojni mladi koji su su na jedan dan postali glumci, a i brojna djeca.

Jaslice su imale i žive životinje, a mnoge su ostavile bez daha. U organizaciju su se, naime, uključile brojne obitelji koje su svojim zajedništvom pokazale kako se može zajedničkim snagama može organizirati ovakav jedinstveni događaj.

Župnik Župne crkve BDM od sedam žalosti Josip Čulig nije krio zadovoljstvo odazivom vjernika i posjetitelja. – Prve žive jaslice u Velikom Trgovišću imaju posebno značenje. Lijepo je da se svi okupe oko malenog Isusa koji je rođen za nas i radi našeg spasenja i da to svi zajedno obilježimo i da svi zajedno, i mladi i stari, poboljšamo svoj život te živimo više u ljubavi, radosti i miru, a to ovim jaslicama želimo poručiti – naglasio je velečasni Čulig.

– Drago mi je što smo ovakvim događanjem okupiti ovolik broj ljudi. Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji, posebno našem župniku Josipu Čuligu čija je bila ideja da se uprizorenje jaslica organizira. Nadam se da ćemo ovakav događaj tradicijski organizirati i sljedeće godine te da će mnogi žitelji Krapinsko-zagorske županije moći uživati u prizoru živih jaslica – rekao je ovom prilikom načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički.

FOTOGALERIJU S DOGAĐANJA POGLEDAJTE OVDJE