Vlč. Damir Ivanek novi upravitelj župe sv. Petra u Prišlinu

Ovo je dan što ga učini Gospodin pomislio je vlč. Damir Ivanek kada je 4.9.2016 godine vidio suncem okupane zagorske brege.  Poseban je to dan  za njega i župu prvaka apostolskog Petra u Prišlinu. Velečasni Damir po prvi je put dobio  župu na upravljanje postavši tako novi župnik te župe.

Velečasni Damir Ivanek rođen je u Zaboku 13. 10.1984. godine gdje pohađa osnovnu školu nakon koje odlazi u Međubiskupijsko sjemenište u Zagreb a nakon toga upisuje i Katoličko bogoslovni fakultet. Za svećenika biva zaređen 2012 godine. Obnašao je niz službi kao bogoslov na praktikumu, kao đakon u Loboru i službu župnog vikara u Karlovcu i Dugom Selu.

P1050179

Na mjesto župnog upravitelja imenovao ga je kardinal Josip Bozanić u  mjesecu srpnju ove godine a, u službu uveo  kardinalov delegat mons. Ivan Miklenić kanonik prvostolnog kaptola zagrebačkog i urednik Glasa Koncila. Na početku svečanog euharistijskog slavlja pročitan je dekret o imenovanju župnog upravitelja nakon kojeg je vlč. Damir položio prisegu pred Bogom i ljudima u kojoj priseže na vjernost Bogu, apostolskom nauku Crkve, poslušnost Biskupu i njegovim nasljednicima kao i na savjesno obavljanje povjerene mu službe.

P1050183

U prigodnoj propovijedi mons. Miklenić osvrnuo se na današnje evanđelje u kojem Isus kaže:  Dođe li tko k meni, a ne mrzi svog oca i majku, ženu i djecu, braću i sestre, pa i sam svoj život, ne može biti moj učenik. Šokantne su to riječi rekao je propovjednik ali dodaje da Isus ne poziva na mržnju nego da nam Isus mora biti prije svih i svega. Obraćajući se novom župniku kaže da mu na prvom mjestu treba biti Isus pa župljani koji su mu povjereni a tek onda tjelesna obitelj zaključio je mons. Miklenić.

Euharistijsko slavlje uveličao je župni zbor, a na samom kraju slavlja mlada je predstavnica župe Valentina Bračun zaželjela dobrodošlicu novom župniku ovim riječima: Dobro nam došli župniče i dugo nam ostali.

Vlč. Damir zahvalio se na riječima dobrodošlice i poručio: Pozivam sve ali baš sve koji žele da budu dio ove župe i da zajedno radimo Bogu na slavu a ljudima na korist.

Pa neka ih dragi Bog prati na tom putu.

Tekst: Marko Bilić. župni suradnik župe sv. Jelene Križarice Zabok

Foto:  Zlatko Štajduhar (IPA)