Dekanatsko hodočašće

07.07.2013. HODOČAŠĆE KRAPINSKOG DEKANATA NA TRŠKI VRH

PODNASLOV: Ono što se rađa od dobrih plodova, to je od Boga a Marija neka nas zagovara i prati na putu ka dobru.

Već nekoliko godina zaredom prve nedjelje u mjesecu srpnju svećenici dekanata predvođeni vlč. dekanom Draženom Karačićem organiziraju hodočašće župa Krapinskog dekanata Majci Božjoj Jeruzalemskoj na Trškom Vrhu. Na samom početku misnoga slavlja domaći župnik vlč. Tomislav Šestak pozdravljajući okupljene vjernike pozvao ih je na ustrajnost vjere i štovanja naše nebeske Majke Marije. Misno slavlje predvodio je vlč. dekan uz koncelebraciju svećenika iz dekanata.

Prigodne riječi ohrabrenja u homiliji uputio je vlč. dekan Dražen Karačić koji je okupljenima vjernicima poručio: Na putu prema nebeskom Jeruzalemu, prisutna je velika borba u svakome čovjeku. Između žita i kukolja, između Boga i zloga. Svaka naša odluka, svaki naš čin, je čin opredjeljenja bilo za dobro, bilo za zlo. Na tom putu nam Isus daruje svoju Majku Mariju da nas vodi, da nas štiti, da nas zagovara kako ne bi izgubili svoje plodove, kako ne bi u našem srcima više mjesta zauzela kukolj a ne žito.

Učimo danas od Marije kako valja ponizno, u tišini srca hodočastiti, putovati i osluškivati Riječ Božju koja nam se svake nedjelje daruje za hranu i na koncu kako valja blagovati plod žita, plod rada čovječjega koji se na oltar donosi i prinosi kao živi kruh koji je s neba sišao, a koji se pretvaraju u duhovnu hranu u živoga Krista. To je i naš put kako sačuvati vjeru, plodove i jednoga dana ih donjeti pred Gospodina u nebo – zaključuje homiliju vlč. Dražen.

Nakon misnoga slavlja uslijedila je zajednička hodočasnička procesija oko oltara Majke Božje Jeruzalemske.

                                                                       Darko Fiket

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)