Caritasove korizmene akcije “Srcem se najviše daje” i “Maslinova grančica nade”

Caritas Zagrebačke nadbiskupije, uz suglasnost Nadbiskupskog duhovnog stola, i ove je godine organizirao korizmene pothvate »Srcem se najviše daje« i »Maslinova grančica nade«, kojima potiče vjernike na solidarnost i brigu za potrebne.

6.500 korizmenih kutijica preuzele su 21 župa Zagrebačke nadbiskupije i 4 hrvatske katoličke misije u Njemačkoj, dok je do danas 51 župa naručila 75.000 maslinovih grančica koje će volonteri župnih caritasa dijelili vjernicima na Nedjelju Muke Gospodnje 14. travnja ove godine.

Ukoliko bi još neka župa željela preuzeti maslinove grančice, osoba za kontakt oko dogovora i preuzimanja je gosp. Davor Zeko, voditelj Službe za župne caritase (098/408 976; zupni.caritasi@czn.hr).

Maslinove grančice Caritas je pribavio zahvaljujući dobroti 7 župa i bratovština s otoka Hvara, kao i župa iz Tučepa, Baške Vode i Brista te Caritasa Porečke i Pulske biskupije.

Prikupljeni iznos od oba pothvata podijelit će se na dva jednaka dijela od kojih će jedan ostati za potrebe korisnika župnog Caritasa, a drugi je namijenjen za korisnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije.

Prikupljenim sredstvima iz prošlogodišnjih korizmenih pothvata Caritas je nabavio drva za ogrjev za 70 obitelji.

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:
Zvonko Erceg