Održan 18. Izviđački Križni put koji je ovaj puta i na razini Krapinskog dekanata

Križni put je jedna od osnovnih pobožnosti korizmene priprave.  Tako je u subotu 30. ožujka organiziran 18. Krapinski Izviđački križni put, koji se ove godine proširio na dekanatsku razinu, te je obuhvatio tri župe: Krapinu, Sveti Križ Začretje i Zabok. Brojni mladi, firmanici, djeca ali i vjernici koji su se odazvali pozivu svojih župnika i okupili se u svojim župnim crkvama te se zatim zaputili uz molitvu, pjesmu i razmatranje koja su dočarale svakom sudioniku istinsku muku penjanja na Golgotu.

Svi zajedno ujedinjeni susreli su se na završnoj postaji u župi Uzvišenja Svetoga Križa gdje je uslijedila sv. Misa i kratkom korizmenom koncertu župnog zbor sv. Cecilije iz Kaštel Lukšića.

Na kraju, zahvaljujemo se našim župnicima  koji su prepoznali značaj ovog Križnog puta za sve vjernike, posebno mlade koji se u ovom razdoblju pripremaju i za Uskrs ali i Sakramente Svete Potvrde.

Velika zahvala svima onima koji su u Pastoralnom centru župe Sveti Križ Začretje za sve vjernike hodočasnike pripremili hranu i piće za okrijepu nakon hoda.