Župni medijski suradnici o Susretu hrvatske katoličke mladeži 2020.

Uloga i doprinos župnih zajednica pri organizaciji Susreta hrvatske katoličke mladeži 2020. godine u Zagrebu bila je tema susreta župnih medijskih suradnika Tiskovnog ureda, koji se u subotu 30. ožujka održao u Župi bl. Alojzija Stepinca Bestovje-Novaki-Rakitje.

Nakon uvoda i pozdrava pročelnika Tiskovnog ureda vlč. Borne Puškarića, uslijedio je središnji dio susreta – radionica u kojoj su suradnici, podijeljeni u dvije grupe, raspravljali o načinima komuniciranja pripremnog dijela Susreta hrvatske katoličke mladeži u župnim zajednicama.

Kako na župnoj razini ključnim javnostima komunicirati Susret mladih, kako ih potaknuti na zauzetost oko organizacije, kako u župi animirati obitelji da prihvate mlade sudionike Susreta koji dolaze iz drugih gradova Hrvatske te kako komunicirati poruke Susreta posredstvom kanala koje župa posjeduje, samo su neka od pitanja o kojima su župni medijski suradnici razmišljali.

Zaključeno je da u ovom, pripremnom razdoblju Susreta valja analizirati postojeće stanje i resurse koje kao župni medijski suradnici imaju u pojedinim župama, kao i to da bez obzira što su primarna javnost Susreta mladi od 15 do 30 godina, ipak je riječ o Susretu cijele župne zajednice, odnosno Crkve.

Po završetku rasprave, vlč. Puškarić održao je razmatranje na temu Poruke za ovogodišnju korizmu pape Franje, a Susret župnih medijskih suradnika zaključen je križnim putem.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije