Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno marijanske svetište Majke Božje Bistričke ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 8. i 9. rujna.

Za mlade koji će u subotu, 8. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će organiziran poseban hodočasnički vlak koji će krenuti u 7.20 sati s Glavnog kolodvora u Zagrebu prema Konjščini. Zaustavit će se na postajama: Vrapče, Gajnice, Zaprešić i Zabok gdje će se priključiti skupine s većim brojem prijavljenih mladih.

Za mlade karlovačkog područja potičemo župnike da organiziraju prijevoz autobusima do Konjščine. Mladi koji neće putovati vlakom ili autobusom i skupine mladih iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 9 sati u Konjščini odakle će zajedno krenuti prema Mariji Bistrici.

PREUZMITE PLAKAT

Zbog velikog broja mladih koji se očekuju na hodočašću potrebno je da župa prijavi točan broj mladih najkasnije do ponedjeljka, 3. rujna, kako bismo se pobrinuli za smještaj (spava se u školi, domu kulture i šatoru). Za prijavu je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnoj stranici www.pastoralmladih.hr te istu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr.

Radi što bolje organizacije, bit će održan pripremni sastanak s voditeljima mladih iz župa Zagrebačke nadbiskupije u utorak, 4. rujna u 20 sati u prostorijama Ureda za pastoral mladih (Branjugova 1).

PROGRAM HODOČAŠĆA:

subota, 8. rujna
7.20 sati – polazak hodočasničkog vlaka s Glavnog kolodvora prema Konjščini
9.00 sati – hodočasnički put kreće iz Konjščine prema Mariji Bistrici
               – po dolasku u Mariju Bistricu, sveta misa u bazilici Majke Božje Bistričke;
               – nakon mise smještaj u školi i šatoru
14.30 sati – početak programa u šatoru
18.00 sati – susret Kardinala s mladima
18.30 sati – doček hodočasnika grada Zagreba
20.00 sati – služba svjetla
22.30 sati – početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim

nedjelja, 9. rujna
9.00 sati – križni put
11.00 sati – ulazna procesija za misna slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14.00 sati – polazak prema Zlatar Bistrici
16.15 sati – polazak hodočasničkog vlaka prema Zagrebu

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije