Najava Mlade mise i predstavljanje mladomisnika vlč. Matije Novačkoga

U subotu 9. lipnja za svećenike se zaredilo sedamnaestorica mladića, među kojima su i četvorica Zagoraca: Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, Kristijan Tušek iz Mihovljana i Matija Novački iz Lobora. Svoje mladomisnička slavlja već su proslavili vlč. Kristijan Tušek, Toni Potrebić i Alen Vrbek.

Mlada misa zasigurno je jedan od najvećih događaja u životu svakog svećenika a ove nedjelje 22. srpnja u župi sv. Ane u Loboru Mladu misu će slaviti vlč. Matija Novački. Tim se povodom u župi od četvrtka organizira trodnevni program duhovne pripreme

PROGRAM TRODNEVNICE

19. srpnja ČETVRTAK

18.30 h Euharistijsko klanjanje

19.00 h sveta Misa u župnoj crkvi sv. Ane koju predslavi vlč. Martin Krizmanić a misno slavlje animira mješoviti zbor sv. Ane Lobor

20. srpnja PETAK

18.30 h pobožnost krunice

19.00 h sveta Misa u župnoj crkvi sv. Ane koju predslavi vlč. Damir Ocvirk a misno slavlje animira vokalni ansambl Josephus i zbor mladih Vedrina

21. srpnja SUBOTA

18.30 h pobožnost krunice

19.00 h sveta Misa u Svetištu Majke Božje Gorske  predslavi p. Niko Bilić a misno slavlje animira dječji zbor sv. Ane

 22.srpnja NEDJELJA

Nedjeljna svečanost počinje roditeljskoj kući u 9.30 sati gdje će mladomisnik primiti roditeljski blagoslov, a zatim u procesiji krenuti prema crkvi.

U 11.00 sati pokraj crkve sv. Ane u Loboru slijedi Mlada misa vlč. Matije na kojoj će propovijedati preč. Ivan Mikec, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pregradi, inače bivši župnik ove župe.  

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije

Stoga će mladi zagorski svećenici u mjesecu srpnju imati i svoje prve mlade mise. Tim povodom u ovoj emisiji razgovarali smo s mladomisnicima s kojima ćemo vas malo pobliže upoznati.

U župi sv. Ane u Loboru 22 srpnja 2018. godine. Mladu misu će slaviti mladomisnik Matija Novački.

Tim povodom razgovarali smo s mladomisnikom

Našem mladomisniku Matiji Novačkome, župi Lobor kao i njegovoj obitelji, u ime cijelog našeg Zagorskog arhiđakonata čestitamo, a u njegovom budućem svećeničkom životu i radu, neka ga prati Božji blagoslov.