Najava početka Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

Svečanim euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali koje će na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2016. godine u 18 sati prevoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, bit će otvoreno zasjedanje Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije.

Prvo zasjedanje Sinode održat će se u petak i u subotu, 9. i 10. prosinca 2016. godine u dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta (Kaptol 29a) u Zagrebu. „Crkva zagrebačka u djelu evangelizacije“ tema je prvog zasjedanja, a članovi Sinode raspravljat će o navještaju Božje riječi, evangelizaciji, katehezi i vjeronauku, življenju Radosne vijesti i Objave.

Početak i prvi dio zasjedanja u petak, 9. prosinca otvoren je za novinare, koji se trebaju prethodno akreditirati putem e-adrese Tiskovnog ureda, do četvrtka u 12 sati.

Televizijski snimatelji i novinari radijskih kuća moći će snimiti početak zasjedanja i uvodnu riječ kardinala Bozanića. Zbog velikog broja sudionika Sinode, fotografiranje zasjedanja u dvorani bit će omogućeno samo službenom fotografu Sinode, a ostali fotografi početak će moći pratiti s galerije dvorane Vijenac ili preuzeti fotografije na mrežnoj stranici Zagrebačke nadbiskupije, koje će biti dostupne tijekom dana. Mole se novinari koji žele pratiti početak zasjedanja, da dođu u 15 sati u Nadbiskupijski pastoralni institut.

U subotu, 10. prosinca, predviđena je konferencija za novinare Tiskovnog ureda na kojoj će sudjelovati članovi Sinode. Konferencija će se održati u 14 sati u Branjugovoj ulici 1.

DNEVNI RED ZASJEDANJA

Petak, 9. prosinca 2016.

16.00 Večernje pohvale

Uvodna riječ nadbiskupa zagrebačkog kardinala Josipa Bozanića

Od sinoda Crkve zagrebačke do Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije

(preč. mr. Anđelko KOŠĆAK)

Prigodna riječ tajnika Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije (dr. Denis BARIĆ)

Pozdrav gostiju

18.00 Pauza

18.30 Predstavljanje Prvog tematskog područja CRKVA ZAGREBAČKA U DJELU EVANGELIZACIJE (prof. dr. Blaženka s. Valentina MANDARIĆ, voditeljica)

Rasprava – interventi članova Sinode

20.00 Zajednička večera (Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište)

Subota, 10. prosinca 2016.

9.30 Jutarnje pohvale

Rasprava – interventi članova Sinode

11.30 Pauza

12.00 Rasprava – interventi članova Sinode

14.00 Zajednički ručak (Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište)

15.00 Rasprava – interventi članova Sinode

17.00 Završetak Prvog sinodskog zasjedanja

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije