Poziv kardinala Bozanića na euharistijsko klanjanje za uspjeh Sinode

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svom je Pastirskom pismu povodom prvoga zasjedanja Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije pozvao „sve vjernike, svu braću svećenike i redovnike, sve redovnice, bogoslove i sjemeništarce te redovničke kandidate i kandidatice, obitelji, očeve i majke, djecu i mlade, djedove i bake, da se ponajprije molitvom uključimo u sinodska zasjedanja, da svi osjetimo zahvalnost za našu Crkvu i molimo Duha Svetoga da nas nadahnjuje i prati u tome važnom događaju“

Također Kardinal je uputio poziv svim vjernicima, tko je god u mogućnosti, da sudjeluju u euharistijskome slavlju na početku Sinode, koje će u zagrebačkoj prvostolnici – u zajedništvu s biskupima i prezbiterijem – predvoditi na svetkovinu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u četvrtak, 8. prosinca ove godine, s početkom u 18 sati.

U istom Pastirskom pismu, Kardinal poziva sve župne, redovničke i druge zajednice da se u petak, 9. prosinca, u večernjim satima, okupe na klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za uspjeh zasjedanja Sinode.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije