Najava proslave blagdana Kraljice Krunice te dana bolesnika i medicinskog osoblja u župi

Blagdan Kraljice Svete Krunice i Dan Bolesnika i medicinskog osoblja obilježit će se ove godine u nedjelju 11. listopada sa svetom misom u 10.00 h uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Misu će predvoditi pater Zvonko Vlah D.I. misionar.

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi.

Arhiva: dan bolesnika

Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u župi već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine. Tako će u nedjelju svi bolesnici na misnom slavlju primiti sakrament bolesničkog pomazanja, a potom i svetu pričest. Nakon mise besplatno mjerenje temperature, krvnog tlaka i šećera u krvi. Svi ste pozvani, osobito bolesni, nemoćni i stari. Neka mladi i zdravi imaju srca i ljubavi da pomognu onima koji ne mogu sami do crkve. Socijalna distanca zajamčena

Prije misnoga slavlja zajednički molimo krunicu i prikazujemo Svetu Misu za prestanak pandemije koronavirusa.

Neka mladi i zdravi imaju srca i ljubavi da pomognu onima koji ne mogu sami do crkve. Socijalna distanca zajamčena.

NAPOMENA: Misno slavlje planiramo održati na prostoru ispred crkve na Trgu sv. Jelene ukoliko to vremenske prilike dopuste a ukoliko ne misno slavlje će biti u crkvi uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Tekst: Darko Fiket, župni suradnik župe Zabok i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije