Nastavak projekta Caritasa Zagrebačke nadbiskupije CARITAS – NE RIJEČIMA, VEĆ DJELIMA III

Caritas Zagrebačke nadbiskupije nastavio je s podjelom materijalne pomoći najugroženijim osobama s područja Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u sklopu projekta programa FEAD “Caritas – ne riječima, već djelima III“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u okviru odgovora Unije na pandemiju bolesti COVID-19 i sredstvima Državnog proračuna RH.

Tako su  volonteri župnog Caritasa sv. Jelene Križarice u subotu 11. studenog 2023. godine podijelili 150 paketa svojim korisnicima koji su po dolasku popunili izjave te preuzeli svoje pakete. Onima koji nisu osobno mogli  preuzeti pakete, stariji i bolesni, volonteri su dostavili  u njihove domove. U ovaj projekt “Caritas – ne riječima, već djelima III“ uključeno je osamdesetak obitelji s područja župe.

U današnju akciju uključili su se gimnazijalci  Mihael Jambrek, Ema Majstorović, Mia Jurina, Nela Krznar, Vanja Zajec, Mathias Tuđa i Vid Lončar na čemu im zahvaljujemo te se nadamo da će se uključiti u ostale naše akcije i projekte. Volonterski klub vodi prof. Dinka Tomašković Presečki a njima se pridružio dipl. kateheta i stručni suradnik (pedagog) i prof. savjetnik Ivan Miškulin.

Caritas Župe sv. Jelene Križarice u Zaboku uz podršku župljana i ljude dobre volje svoje karitativno djelovanje usmjerava prema socijalno ugroženim članovima župne zajednice ali i  istovremeno nastoji senzibilizirati ostale župljane za probleme korisnika Caritasa.