Nova aktivnost župnog Caritasa

POSJET SVETIŠTU M.B. GORSKE U LOBORU

U ponedjeljak 03. travnja 2023. godine dan smo započeli posjetom izvorištu vode gdje nam je djelatnik Zagorskog vodovoda d.o.o. govorio načinu distribucije, brizi o izvoru i o važnosti vode. Zatim smo nastavili prema Svetištu Majke Božje Gorske gdje smo u molitvi slavili Boga ali i saznali o izvorištu vjere u našim krajevima. Naime, kao što nam je govorio i pokazao župnik i upravitelj svetišta Tomislav Božiček u ovom svetištu su pronađeni ostaci starokršćanske bazilike s krstionicom (5.st.) Zahvalni župniku i upravitelju svetišta na mnogim informacijama koje je na pristupačan način približio učenicima od 1-do 4. razreda krenuli smo prema zadnjoj destinaciji našeg putovanja- Domu za starije osobe.

“Pomognimo potrebitima-darujmo uskrsnu radost “

Suradnja Caritasa Župe sv. Jelene Križarice i PŠ Poznanovec

Učenici 1. do 4. razreda PŠ Poznanovec su zajedno sa učiteljicama i vjeroučiteljicama Melitom Car-Čorko i Maricom Celjak, koja je i članica našeg Caritasa nastavili tradiciju dijeljenja uskrsne radosti s korisnicima i djelatnicima doma za starije LOBOR-GRAD.  U sklopu projekta:“Pomognimo potrebitima-darujmo uskrsnu radost”, učenici PŠ Poznanovec i OŠ Bedekovčina su tijekom korizme prikupili više od 12 kutija higijenskih potrepština, torbi, nakita, 11 vreća odjeće, a također su izradili i čestitke te pisanice.

Njihovim humanitarnim aktivnostima  spremno se, kao i do sada, pridružio i Caritas Župe sv. Jelene Križarice Zabok s velikom donacijom od 23 kutije i 9 velikih vreća  odjeće, posteljine i potpuno novih  jastuka koje su dostavili volonteri župnog Caritasa: Danijel Cvetko i Zdravko Novoselec u kombiju kojeg nam je velikog srca ustupio na korištenje vlasnik vrtlarije „Čućek“.  Zajedno s ravnateljicom doma gđom. Darinke Sviben zahvaljujemo svim donatorima velikog srca.

    Prema riječima gospođe ravnateljice, koja je sa zahvalnošću u ime korisnika prihvatila donaciju, posebna vrijednost ovoga susreta bila je priredba koju su učenici pripremili za štićenike doma. Iz usta vjeroučenika orilo se :“Kad Isus dolazi između nas…“

  Zajedničko druženje smo završili uz okrepu, koju su nam pripremile tete kuharice u Domu , a nakon koje smo se vratili kućama obogaćeni spoznajom kako naša mala djela milosrđa udružena u zajedništvu mogu prerasti u rijeku dobrote. Naravno da smo obećali da ćemo se uskoro vratiti.

 I za kraj želimo Vam svima sretan Uskrs s vjerom da ćemo se i nadalje spremno odazivati pozivu Krist Gospodina da ovim Uskrsnim danima ali i svakoga dana budemo blizu onih koji su potrebni naše pažnje i ljubavi.

TEKST I SLIKE: Marica Celjak, vjeroučiteljica