Oproštajna i zahvalna sv. Misa policijskog kapelana u Zaboku

Svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice, vjernici župe Zabok kao i policijski djelatnici oprostili su se ovog ponedjeljka 30. rujna 2019. godine od don Branka Čaglja, policijskog kapelana.

Podsjetimo se da je don Branko 13. rujna 2018. godine uveden u službu policijskog kapelana kapelanije ”sv. Nikole biskupa” Policijske uprave krapinsko-zagorske sa sjedištem u Zaboku.

Na početku misnoga slavlja sve prisutne je pozdravio domaći župnik Marijan Culjak, koji je posebno pozdravio klapu sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice koji su svojim pjevanjem uveličali misno slavlje i nakon mise održali koncert u ispunjenoj župnoj crkvi.

Ovim današnjim misnim slavljem želim zahvaliti svima Vama za svu dobrotu i ljubav s kojom ste me pratili u ovih godinu dana.

Hvala Vam za svaku molitvu, dobru riječ i podršku. Zajedno smo živjeli i radili. Vjerujem da smo prepoznavali dobru volju jedni drugih u svemu što smo činili i oko čega smo se zajedno trudili. Sve što nije bilo prepoznato kao dobro, prepustimo Božjem milosrđu i praštanju, a uz zahvalnost i spremnost na oproštenje rado u srcu ponesimo ono što će nas i dalje oplemenjivati kao ljude i vjernike i što će nas u vjeri i nadi voditi kroz život. Hvala vam od srca i Bog vas blagoslovio”, rekao je don Branko u oproštajnom govoru.

Domaći župnik vlč. Marijan zahvalio je na kraju misnoga slavlja don Branku na suradnji i pomoći u ovih godinu dana službovanja te mu uručio prigodni poklon uz riječi da i nadalje bude vjeran svome svećeničkom pozivu. Želimo ti uspjeh u životu i radu ,svaki nebeski i zemaljski blagoslov, po zagovoru naše nebeske majke Marije. Bit ćeš trajno u našim mislima i pratit ćemo te u našim molitvama.

Nakon završnog blagoslova i pjesme uslijedio je koncert klape sv. Juraj Hrvatske Ratne Mornarice koje su s velikim oduševljenjem i pljeskom pozdravili svi nazočni te na osobit način zapjevali s njima za kraj  jednu od najizvođenijih pjesama Rajka Suhodolčana i Okteta Kaj – Došel bum doma u klapskoj izvedbi.

Nakon toga svi su župljani imali priliku oprostiti se od kapelana. Dodajmo još kako don Branko odlazi na novu dužnost u Vojarnu” Pukovnik Predrag Matanović” u Petrinji.

          Darko Fiket,  župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije