Po drugi puta uprizorenje Živih jaslica u župi Veliko Trgovišće

U rodnom mjestu prvog Hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana održano je po drugi puta uprizorenje živih jaslica.

Jaslice, štalica, građani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastir, životinje itd. odveli su nakratko sve posjetitelje u vrijeme Isusova rođenja i ovom božićnom razdoblju dali posebno ozračje za koje su ove godine zaslužni mnogobrojni župljani od mlađih do onih najstarijih, mnogobrojne obitelji koje su svojim zajedništvom pokazale kako se može organizirati ovakav jedinstveni događaj zahvaljujući župniku vlč. Josipu Čuligu ali i dobroj suradnji s Općinom te načelnikom gosp. Robertom Grebličkom a ove godine se uključila i Turistička zajednica općina područja Tuhlja, Klanjca i Velikog Trgovišća .

cof

Mladi puni radosti, volje i entuzijazma te njihov scenski nastup i pjesma, nikoga nisu ostavili ravnodušnim.  Najupečatljiviji dojam ostavila je Sveta Obitelj koju su uprizorili Nikola Cvetković i Katarina Šipek i maleni Isus te zasigurno “ugrijali” srca svih prisutnih.

dav

Malom Isusu poklonila su se i sveta tri Kralja, koji su mu darovali tamjan kao Bogu, zlato kao kralju i plemenitu mast – smirnu kao čovjeku. Autentičnosti priče Isusova rođenja pridonijeli su i anđeli, pastiri, ovce i druge životinje , a program je svoj pjesmom upotpunio zbor mladih župe a nakon prikaza živih jaslica i popularni pjevač duhovne glazbe Alen Hržica.

Lijepo je da se svi okupe oko malenog Isusa koji je rođen za nas i radi našeg spasenja i da to svi zajedno obilježimo i da svi zajedno, i mladi i stari, poboljšamo svoj život te živimo više u ljubavi, radosti i miru, a to ovim jaslicama želimo poručiti – naglasio je velečasni Čulig.

dav

Najmlađi sa svojim roditeljima poslije predstave mogli su biti u neposrednoj blizini domaćih životinja. U taj hvalevrijedan projekt uključeno je osamdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana.

Biblijski prizor štalice gdje Marija i Josip bdiju nad novorođenim Sinom Božjim pobudio je veliki interes, a među okupljenima bio je veliki broj obitelji s djecom. Nakon uprizorenja svi posjetitelji mogli su se okrijepiti te ugrijati kuhanim vinom ili čajem te razgledati i kupiti prigodne radove na božićnom sajmu mnogobrojnih udruga i pojedinca tog kraja.

Darko Fiket promotor mladih Zagorskog arhiđakonata