Posjet župljana župe BDM Snježne iz Karlovca

Župljani župe BDM Snježne iz Karlovca danas su posjetili Hrvatsko Zagorje te bili u studijskom putovanju upravo o spomendanu rođenja bl. Alojzija Stepinca koji je rođen 08. svibnja 1898. godine u mjestu pored Krašića jednog od najvećih velikana Katoličke Crkve u Hrvatskoj. Stepinac je bio zagrebački nadbiskup i kardinal kojeg je Vatikan 1998. godine proglasio blaženim. Danas se nastavlja proces kanonizacije kojima bi se ovaj kardinal mogao proglasiti svetim.

Tom prigodom posjetili su Lepoglavu, mjesto u kojem je bl. Alojzije Stepinac proveo svoje zatvoreničke dane, zatim muzej čipke, Sveti Križ Začretje, župu iz koje je rodom mons. Sente a zatim su se zaustavili i u Zaboku i našoj župi. Župnik Marijan Culjak ukratko im je predstavio povijest župe i Crkve u Zaboku te svim hodočasnicima podijelio svoju posljednju zbirku “Jadranska sviranja”.

Upravitelj svetišta sv. Josipa mons. Antun Sente župniku Marijanu svečano je uručio novi glasnik sv. Josipa u kojoj je objavljena njegova pjesma “Josipov san”. Susret je završio zajedničkom fotografijom i molitvom sv. Josipu za našu domovinu.