Proslava 18-e obljetnice Biblijske zajednice

Biblijska zajednica (BZ) svete Jelene Križarice nastala je u Jubilarnoj 2000-oj godini kao zahvala Bogu za sve lijepo i dobro što nam je u životu učinio! Zajednica je osnovana na poticaj pokojnog patera Stepana Kuzmića i patera Zvonka Vlaha koji su te jubilarne godine imali velike pučke misije u našoj župi.

Voditeljica zajednice je Nada Jakopec uz duhovnu asistenciju župnika Marijana Culjaka. Zajednica je otvorenog tipa, ima dvadesetak stalnih članica i puno onih koji dođu povremeno. Djeluju na razne nakane: od molitve na različite nakane, pjevanja duhovnih pjesama, razmatranja Riječi Božje, meditacija, krunica, raznih pučkih pobožnosti, molitve srca u tišini, zahvale Bogu, molitve za domovinu itd…

cof

Proslavu svoje 18. obljetnice djelovanja u Župi zajednica je upriličila 8. svibnja  zahvalnim Euharistijskim slavljem a kasnije druženjem u župnoj dvorani.  Uz članice, zajednica je ovom prigodom okupila i mnoge goste, predstavnike živih vjerničkih krugova koji djeluju u našoj Župi. Na misnom slavlju župnik je naglasio važnost molitve u svakodnevnom životu ali i dobru suradnju biblijske zajednice  u duhovnom životu i rastu župe.

Voditeljica Nada Jakopec ističe u svojoj zahvali  župniku ali i članicama da su svi dosadašnji susreti bili svima  poticaj kako živjeti te kako u svakodnevici prepoznati te poticaje djelovanja Duha. Misno slavlje svojim skladnim pjevanjem uveličao je župni zbor sv. Jelene Križarice. Ovim svečanim susretom su članice Biblijske zajednice potaknuli članove ostalih živih vjerničkih krugova na još bolju suradnju i djelovanje te zajedništvo u Bogu pod okriljem naše zaštitnice sv. Jelene Križarice.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije