Proslavljeno godišnje župno klanjanje i blagdan sv. Valentina

Kao jedno od mjesta gdje se sveti Valentin posebno slavi je župa Sv. Jelene Križarice u Zaboku jer se tamo nalazi oltar posvećen upravo njemu.

Zato je i uoči blagdana sv. Valentina u zabočkoj župi održano euharistijsko slavlje s kojim danas proslavljamo dvostruki blagdan – godišnje klanjanje kojeg svaka župa prikazuje u Nadbiskupiji i blagdan sv. Valentina.  „Neka nas današnji dan poveže s našim nebeskim zaštitnikom kojeg danas slavimo“, rekao je na početku misnoga slavlja vlč. Damir Ivanek župnik u Prišlinu, domaći sin svećenik.

Danas naša župa u ime čitave Nadbiskupije klanja se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom moleći za sve naše potrebe, osobito za obnovu duha naše Domovine, za naše obitelji, za bolesnike i patnike, za progonjene i usamljene, za roditelje i djecu, za stare i one koji su na kraju svog životnog puta. Molimo i za nova duhovna zvanja, kako u našoj župi tako i Nadbiskupiji, za svećenike, redovnike i redovnice, đakone, bogoslove i sjemeništarce. Ukratko za svakoga čovjeka na ovome svijetu da svi zajedno budemo svjedoci vremena u kojem živimo da je Bog prisutan u svakome od nas.

Molimo zajedno sv. Valentina kojeg slavimo danas da po njegovom zagovoru postanemo bolji ljudi, ljudi ljubavi, oni koji će se sve više približiti Bogu, neka nas približi euharistijskom Kristu, koji je onda najsavršenija ljubav, milosrđe i blagost.

Molimo posebno za tjelesno zdravlje, no i za duhovno ozdravljenje kao snagu za sve životne nedaće i probleme koje nam život nanosi i neka nam bude dan duhovne obnove u ispovijedanju vjere i prihvaćanju svakidašnjih križeva i trpljenja – zaključuje vlč Ivanek.

Domaći župnik Culjak zahvalio je predvoditelju misnoga slavlja na upućenim riječima ohrabrenja i poticaja  i svim vjernicima koji su bili prisutni na misnom slavlju.
                                              
Darko Fiket, župni medijski suradnik Tiskovnog ureda