U krugu bogoslovske zajednice proslavljen značajni jubilej Bogoslovije

Zahvaljujemo dragome Bogu na godinama koje smo zajedno proživjeli

Središnjim euharistijskim slavljem u kapelici Presvetoga Srca Isusova Nadbiskupskoga bogoslovnoga sjemeništa u Zagrebu i zajedničkom večerom proslavljen je jubilej Bogoslovije. Radi se, naime, o desetoj obljetnici obnove ove odgojno – formativne ustanove koja već desetljećima odgaja i priprema mladiće prema ostvarenju slobodne odluke da postanu svećenici. Toga 20. prosinca 2017. godine euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Jakov Rađa, povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva u Zagrebačkoj nadbiskupiji, u koncelebraciji rektora, odgojitelja i duhovnika. U homiliji se, između ostaloga, spomenuo djelatnika Bogoslovije koji su na poseban način ugradili vlastite živote i napore tijekom ovih deset godina od obnove pa sve do sad što čine kako bi ova ustanova funkcionirala na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i godišnjoj bazi.


Po svršetku euharistijskoga slavlja rektor, odgojitelji, bogoslovi i djelatnici prisustvovali su večeri tijekom koje je, nakon uvodnog pozdrava, rektor preč. Anđelko Košćak svakome djelatniku uručio prigodni dar kao uspomenu na ovaj događaj.
Darove su stoga primili djelatnici porte, tehničko osoblje te osoblje kuhinje.


Ovom se prilikom kao bogoslovi zahvaljujemo svakome djelatniku koji nam je uvijek srdačno prišao, uljudno odgovorio na svaki naš upit, osmijehom započeo i zaključio susret. Želimo Vam obilje Božjega blagoslova u novoj građanskoj i poslovnoj godini, kao i u godinama rada koje slijede, a dragome Bogu zahvaljujemo za sve ove godine koje smo zajedno proživjeli. (kp)