Uskrsno jutro

USKRSNO JUTRO

jesus.Is.laid.in.a.tomb.tomb.03.1800

S jutrom započinje novi dan. Jutro dolazi iza noći. Noć je vrijeme spavanja, mirovanja, neaktivnosti. No ona je i te kako potrebna za doživljaj radosti novog jutra. Noć je vrijeme privida, sjena, snova. Jutro donosi novu stvarnost, novi početak i nove šanse. Krist je uskrsnuo rano u jutro. U zoru novoga dana. Taj događaj uskrsnuća razgoni tamu malodušnosti i sjena. Vrijeme mraka i straha uzmiče pred novim svijetlom.

Braćo i sestre, svi ljudi nade ! I ovaj Uskrs dolazi u teškim vremenima naše domovinske povijesti. Nezaposlenost, neimaština, malodušnost, tjeskoba za novo sutra. Ako se zaustavimo samo na tome onda padamo u očaj i tonemo u mrak. Isusovo Uskrsnuće poruka je za sva vremena i za sve ljude. Jutro poziva na aktivnost.

U jutarnjem svijetlu jasno vidimo lice onog kraj sebe. Vidimo nadu i iščekivanje u njegovim očima. Od nas se očekuje, kao i od Marije Magdalene, da poruku praznog groba istinski prihvatimo i svjedočimo je drugima. Budimo navjestitelji radosti i istinske nade u novo Uskrsno jutro i novi početak boljega dana. Grob i to prazan ostao je u noći a Uskrsli Krist ide prema nama sa svojom porukom: „ Ne bojte se, Ja sam pobijedio svijet ! “

SRETAN USKRS SVIMA KOJI JOŠ UVIJEK ZNAJU I MOGU PODARITI OSMIJEH I SVIJETLO

NOVOGA DANA!

 

Župnik Marijan Culjak sa suradnicima!