Zagorska Policija dobila svoga župnika

U župnoj crkvi svete Jelene Križarice u Zaboku, dana 26. kolovoza održano je svečano misno slavlje te uvođenje u službu novog kapelana Policijske uprave Krapinsko-zagorske o. Zrinka Nikolića, član Družbe misionara monfortanaca.

Naime, dekretom Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj od 01. kolovoza 2016. godine, o. Zrinko Nikolić  je imenovan kapelanom Policijske kapelanije Sv. Nikole biskupa, sa svim pravima župnika, do opoziva. Dekret je u ime mons. Jure Bogdana pročitao p. Stjepan Harjač DI, dekan Policijskoga dekanata. dok je svetu misu, uz prisutnost načelnika PU Krapinsko-zagorske Jakova Bukvića i njegovih suradnika te policijskih djelatnika, predvodio mons. Jakov Mamić, generalni vikar Vojnog ordinarijata.

PU KZZ 1

U svom obraćanju okupljenim vjernicima, mons. Mamić istaknuo je kako je radostan da im u ovom euharistijskom slavlju može darovati jedno ime, jedno osobu, jednog svećenika, koji će biti sav njihov i samo za njih o. Zrinko Nikolić.

U prigodnoj propovjedi kapelan Nikolić izrazio je radost i zadovoljstvo zbog preuzimanja službe, naglasivši važnost zajedništva, razgovora i međusobne pomoći. Na kraju homilije obraćajući se djelatnicima Policijske upravo istaknuo je da želi biti njihov brat u vjeri. ”To je upravo ono što se ja nadam da ću postati vama. Brat u vjeri i da ćemo u toj vjeri zajedno ići naprijed” zaključio je o. Zrinko.

PU KZZ 2

Na kraju misnoga slavlja mons. Mamić je zahvalio dosadašnjem kapelanu poslužitelju don Marinu Dragu Koziću za njegovo djelovanje u PU i za trag dobrote, bliskosti i jednostavnosti i ljubavi za druge.

Darko Fiket, župni pastoralni suradnik