ZAVJETNO HODOČAŠĆE NA MARIJU BISTRICU 5. KOLOVOZA 2020. DAN DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI!

Dragi župljani, pripremamo se za hodočašće u Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke. To je naše zavjetno hodočašće. Ove godine zbog dobro poznatih razloga, hodočašće će se održati po posebnim uvjetima. Ipak ne treba se bojati niti odustati. U skladu s epidemiološkim odredbama puno stvari ćemo morati prilagoditi. Važno je da znamo da se ide i to: pješice, biciklima, automobilima i autobusom ako bude zainteresiranih hodočasnika u skladu sa preporukama javnog prijevoza noseći maske. Svaka obitelj koja ima automobil može svoje članove povesti na hodočašće. Tako je najmanja opasnost od nepotrebnih bliskih kontakata i eventualne zaraze.

RASPORED:

24.00 h Blagoslov pješaka u ponoć (04. na 05. kolovoza) župnoj crkvi
04.00 h Biciklisti  

Oni koji idu vlastitim prijevozom neka se organiziraju tako da stignu na vrijeme za pobožnost Križnog puta u 6.00 h

PROGRAM NA MARIJI BISTRICI

06.00 h procesija od kapelice: „Zdravo Marija“ prema kalvariji, pobožnost Križnog puta u zajedništvu sa župama Sveti Križ Začretje, Radoboj, Veliko Trgovišće, svečani ulazak u svetište (crkvu), ulazak u svetište (crkvu), sudjeluju narodne nošnje, ministranti, limena glazba – Ispovijed, slobodno vrijeme za molitvu, zavjete – zagovore, doručak …

LIJEPO MOLIMO DA SVI ZAJEDNO POŠTIVAMO EPIDEMIOLOŠKE PREPORUKE tijekom procesije i hodočašća.

11.00 h Sv. Misa
14.00 h Euharistijsko klanjanje

Prijava za autobus od danas! Ministrantice i ministranti – ponesite vaša odijela da se možete svečano obući za procesiju, misu i Križni put! Neka to bude vaše svjedočenje da su Isus i Marija vaši najbolji prijatelji!

 Za sada je važno da potaknemo jedni druge kako bismo u što većem broju sudjelovali te da ovo župno hodočašće bude slika zajedništva mladih ljudi, djece, obitelji i svih župljana naše župe.