Aktivnosti župnog Caritasa

Župni Caritas proveo akciju „Daske koje život znače“


U svojim redovitim aktivnostima sprovedena je akcija „Daske koje život znače“ u suradnji s Kreativa Koncept tvrtkom specijaliziranom za parkete, laminate, tepihe, tepisone i pvc podove iz Zaboka. Zahvaljujući njima za jednu obitelj koja je korisnik našeg Caritasa osigurali smo 30 m2 laminata, pripadajućih lajsni te ostale opreme za postavu za obnovu njihovog životnog prostora koje je u dosta derutnom stanju. Ovim putem zahvaljujemo vlasniku gosp. Žigmanu što nam je izašao ususret i omogućio da ovoj obitelji osiguramo bolje uvjete za život.

AKCIJA ŽUPNOG CARITASA ZA POTREBITU OBITELJ

Župni Caritas sv. Jelene Križarice ima sve više aktivnosti koje provodi na tjednoj, mjesečnoj, polugodišnjoj ili godišnjoj bazi jer je nažalost sve više potrebitih korisnika i obitelji koje se javljaju za pomoć.

Kako volonteri župnog Caritasa s voditeljem Markom Bilićem redovito obilaze korisnike ukazala se potreba da se jednoj obitelji doniraju neke određene stvari neophodne za osobne životne i kućanske potrebe. Jedna dobra obitelj javila se da ima za donirati frižider, štednjak i sjedeću garnituru pa se je odmah prišlo k realizaciji primopredaje spomenutih stvari.

Ovim putem zahvaljujemo obitelji koja je donirala te artikle, ali ujedno zahvaljujemo Dominiku Gavraniću i njegovoj firmi „Global Trade Line d. o. o. iz Luga Zabočkoga koji su nesebično darovali svoje vrijeme i prijevoz kako bi se to dostavilo i istovarilo kod potrebite obitelji.