Proslavljen blagdan Kraljice Krunice te Dan bolesnika i medicinskog osoblja

Zahvalnost je najbolja molitva

Niske temperature, snijeg i poledica najčešći su razlozi zbog kojih tijekom veljače, kada se obilježava blagdan Gospe Lurdske i Dan bolesnika, mnogim ljudima narušena zdravlja u Zaboku nije nimalo lako otići u crkvu i boraviti duže vrijeme na svetoj misi. Upravo radi njih posebna se misa za bolesnike i nemoćne u župi već godinama nastoji upriličiti u toplijem razdoblju godine.

Tako su nedjelju 9. listopada svi bolesnici na misnim slavljima primili sakrament Bolesničkog pomazanja, a potom i Svetu Pričest a ujedno smo proslavili blagdan Kraljice Krunice. Misna slavlja predslavio je župnik Branko Risek.

U riječima homilije župnik Risek posebni naglasak stavlja na riječ zahvale, a današnja misna čitanja koje smo slušali nas potiču na tu zahvalnost. Evanđelist Luka je to veoma dobro istaknuo. Zahvalnost ozdravljenog čovjeka prema Isus je velika a on je tu zahvalu iskazao na svoj način padajući Isusu k nogama.

Tvoja te vjera spasila!

Danas smo se ovdje okupili na molitvu za bolesnike i medicinsko osoblje. Ovaj susret želi nas potaknuti i na promišljanje – kako i usprkos našoj bolesti možemo postati, biti i ostati cjelovit čovjek; čovjek koji će kroz vlastitu patnju i bol znati prepoznati savršen put prema Bogu.

I mi danas ovdje okupljeni možemo si postaviti pitanje naše osobne vjere. Olako zaboravljamo da svojim stavom i životom pokazujemo primjer drugima koliko smo vjerni Bogu i Crkvi osobito kroz zahvalnost i ljubav koju nam daruju drugi. Samo u takvoj vjeri možemo zapažati  velika Božja djela te ih samo činiti. Molimo Gospodina da nam dadne te vjere koja će biti čvrsta i jaka, cjelovita i postojana u kojoj ćemo znati zahvaljivati i biti zahvalni na svim Božjim darovima. – zaključuje homiliju župnik Risek.

Nakon mise svi nazočni su si mogli izmjeriti krvi tlak i razinu šećera u krvi zahvaljujući angažmanu te nesebičnoj ljubavi medicinskog osoblja.  

Darko Fiket, župni suradnik