Dekanatski korizmeni križni put

I ove godine po drugi puta na dekanatskoj razini organizira se korizmeni križni put koji obuhvaća sve župe dekanata.  Krenut će se u subotu 07. ožujka, iz dvije župe i naći će se u trećoj na završnoj postaji, gdje će biti slavljena sveta misa.


KRAPINA
Iz župne crkve sv. Nikole biskupa u Krapini krenut će se s uvodnom molitvom i prvom postajom u 7.30  sati. U crkvi će se okupiti župljani krapinske župe te župljani župa Petrovsko, Radoboj, Đurmanec, Krapinske Toplice i Sveti Križ Začretje

Tu se okupljaju i dragi gosti, osobito izviđači iz drugih mjesta Hrvatske. Pobožnost će se nastaviti gradskim ulicama i parkom do franjevačke crkve, te prema Šapcu, Bobovju, Pristavi Krapinskoj, Gornjoj Pačetini i prema župnoj crkvi u Svetom Križu Začretje.

VELIKO TRGOVIŠĆEIz kapele sv. Antuna u župi Veliko Trgovišće vjernici i mladi će se okupiti s uvodnom molitvom i prvom postajom u 8.00 sati. Nakon koje će krenuti prema župi sv. Jelene Križarice u Zaboku.  

ZABOK
U 10 sati vjernici župe Zabok u zajedništvu sa župljanima Velikog Trgovišća i Svetog Križa Začretja nakon 6. postaje u župnoj crkvi kreću na Križni put prema Svetom Križu Začretje kroz Naselje Tršinski, Zabočka cesta, Kapelica sv. Antun – Grabrovec, Štrucljevo i Pustool Začretski gdje će po dolasku vjernika iz svih naših župa Dekanata biti četrnaesta postaja i završna molitva te sv. misa.

SVETI KRIŽ ZAČRETJE
12 sati – završetak križnog puta i sveta misa.
 Nakon sv. mise, održat će okrjepa za sve hodočasnike u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretje.

Pozivamo sve vjernike na ovu pobožnost, a osobito djecu i mlade! Dionica križnog puta je bez velikih uzbrdica.

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije