Hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu

Kao i 288. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba u Mariju Bistricu, tradicionalno će se hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke ove godine održati u subotu i nedjelju 7. i 8. rujna pod geslom „Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Usredotočivši se na lik blaženoga Ivana Merza koji je konkretan primjer življenja spomenutog gesla, mladi će hodočašćem započeti završnu godinu pripreme za Susret hrvatske katoličke mladeži sljedeće godine u Zagrebu.

Zbog radova na pruzi ovogodišnje hodočašće ide novim rutama: iz Kašine i Gornje Stubice. Za mlade koji će u subotu 7. rujna krenuti u Mariju Bistricu bit će, s polaskom u 7 sati, organiziran prijevoz izvanrednim ZET-ovim autobusima do Kašine s triju polaznih postaja. Istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnog kolodvora i okretište Dubec.

Za mlade karlovačkog i zagorskog područja na organizaciju prijevoza autobusima do mjesta odakle će se pješačiti potiču se župnici. Mladi koji će vlastitim prijevozom doći iz različitih dijelova Nadbiskupije okupit će se u 8 sati okupit će se u Kašini ili Gornjoj Stubici te zajedno krenuti prema Mariji Bistrici.

Budući da se na hodočašću očekuje velik broj mladih kojima se treba osigurati smještaj (spava se u školi, domu kulture i šatoru), potrebno je da župa prijavi točan broj mladih hodočasnika najkasnije do ponedjeljka 2. rujna. Za prijavu je potrebno ispuniti tablicu za prijavu koja se preuzima na mrežnoj stranici www.pastoralmladih.hr te ju ispunjenu poslati elektroničkom poštom na adresu: mladi@zg-nadbiskupija.hr. Zbog što bolje organizacije, u utorak će se 3. rujna u 20 sati u prostorijama Ureda za pastoral mladih (Branjugova 1) održati i pripremni sastanak s voditeljima mladih iz župa Zagrebačke nadbiskupije.

PROGRAM HODOČAŠĆA:

subota, 7. rujna 2019.
7.00 sati – polazak autobusa prema Kašini s triju polazišta: istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma (iza INA-ine zgrade), ZET-ov terminal kod Glavnoga kolodvora i okretište Dubec
8.00 sati – hodočasnički put kreće iz Kašine/Gornje Stubice prema Mariji Bistrici
– po dolasku u Mariju Bistricu, sveta misa u bazilici Majke Božje Bistričke
– nakon mise smještaj u školi i šatoru
15.30 sati – početak programa u šatoru
18.30 sati – doček hodočasnika grada Zagreba
20.00 sati – služba svjetla
22.30 sati – početak cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim

nedjelja, 8. rujna 2019.
9.00 sati – Križni put
11.00 sati – ulazna procesija
11.30 sati – misno slavlje s hodočasnicima iz Zagreba
14.00 sati – polazak prema Kašini