Misa Zahvalnica u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu

U nedjelju 27. listopada 2019. u 11 sati u prošteništu Majke Božje Jeruzalemske u Krapini slavljena je koncelebrirana sveta Misa Zahvalnica. Svečano misno slavlje predvodio je donedavni krapinski župnik preč. Tomica Šestak, sada u službi nadbiskupijskog ekonoma u Zagrebu. U koncelebraciji su bili vlč. Franjo Tkalčec župnik župe Pušća, p. Franjo Jurinec, gvardijan franjevačkog samostana u Krapini, domaći župnik, vlč. Davor Štuljan te vlč. Daroslav Benjak, župnika župe Ferdinandovac u Varaždinskoj biskupiji koji je uputio prigodnu propovijed.

U nadahnutoj homiliji vlč. Benjak je podsjetio na ulogu majke u obiteljskom i kršćanskom životu svake osobe. Poseban naglasak dao je na prepoznavanje darova koje smo tokom godine primili te zahvalnost dragom Bogu i Majci Božjoj koja je uzor majkama, ali i svakom vjerniku kršćaninu. Pozvao je okupljene hodočasnike na molitvu, osobito molitvu krunice koja može postati sredstvo spasenja za svakoga koji ju uzima u ruke i moli.

Lijep i sunčan jesenski nedjeljni dan izmamio je veliko mnoštvo vjernika koji su sa svojom djecom i obiteljima pohodili ovo stoljetno hodočasničko mjesto na Trškom Vrhu.

Svečano misno slavlje dodatno je obogatio župni zbor, domaći glazbenici te članice Udruge ‘Hrvatska Žena’ iz Krapine koje su u narodnim nošnjama i predivno ukrašenim košarama domaćih plodova, baš kao njihove majke i bake stoljećima zahvaljivale dragom Bogu i Majci Božjoj na svim milostima koje su njihove obitelji primile tokom godine.

Zlatko Erdelja, medijsku župni suradnik