Najava Mlade mise i predstavljanje mladomisnika vlč. Alena Vrbeka

U subotu 9. lipnja za svećenike se zaredilo sedamnaestorica mladića, među kojima su i četvorica Zagoraca: Toni Potrebić iz Krapine, Alen Vrbek iz Svetog Križa Začretja, Kristijan Tušek iz Mihovljana i Matija Novački iz Lobora. Svoje mladomisnička slavlja već su proslavili vlč. Kristijan Tušek i Toni Potrebić.

Mlada misa zasigurno je jedan od najvećih događaja u životu svakog svećenika a ove nedjelje 15. srpnja u župi Uzvišenja svetoga Križa u Svetom Križu Začretju Mladu misu će slaviti vlč. Alen Vrbek. Tim se povodom u župi od četvrtka organizira trodnevni program duhovne pripreme

PROGRAM TRODNEVNICE

17.30 h pobožnost i ispovijed

18.00 h Sv. Misa u

nakon mise prigodni koncert

  1. srpnja ČETVRTAK

preč. Davor Štuljan, župnik  u  Samoboru & Mješoviti zbor Sv. Anastazije Samobor

  1. srpnja PETAK

preč. Damir Ocvirk, upravitelj župe Sv. Josipa & Zbor Sv. Josipa – Trešnjevka Zagreb

  1. srpnja SUBOTA

vlč. Danijel Hačko, župni vikar u Samoboru & Zbor Ilirci –Krapina

15. srpnja NEDJELJA

Nedjeljna svečanost počinje u dvorištu župnog dvora u 10.30 sati gdje će mladomisnik primiti obiteljski blagoslov, a zatim u procesiji krenuti prema crkvi. U 11.00 sati  ispred župne crkve na otvorenom slijedi Mlada misa vlč. Alena na kojoj će propovijedati preč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu,  inače bivši župnik ove župe.

Misa zahvalnica održati će se istoga dana u župnoj crkvi s početkom u 19.00 sati na kojoj će prigodne riječi homilije uputiti vlč. Aljaž Baša, mladomisnik iz župe Beltinci iz Slovenije

Darko Fiket, župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda Zagrebačke Nadbiskupije                                                      

U župi Uzvišenja Svetog Križa – Sveti Križ Začretje  15. srpnja 2018. godine. Mladu misu će slaviti mladomisnik Alen Vrbek.

Tim povodom razgovarali smo s mladomisnikom