Najava proslave sv. Jelene Križarice

U petak 18. kolovoza proslavljamo po kalendaru sv. Jelenu Križaricu koju već stoljećima u župi proslavljamo kao zaštitnicu župe i Grada 22. svibnja. Tim povodom održati će se misno slavlje u 18:30 sati koje će predslaviti vlč. Darko Bručić Pavuk, župnik u župi Travno uz domaćeg župnika Branka Riseka. Želimo da nam taj dan bude poticaj da još više shvatimo što i koliko župa kao zajednica znači svima nama.

MOLITVA SVETOJ JELENI KRIŽARICI

Tebi se utječemo za pomoć i zagovor u životnim krizama i bolima.Ti si doživjela plodove svoje vjernosti kada si na Kalvariji pronašla ostatke Kristova križa, na kojem je Spasitelj podnio žrtvu otkupljenja svijeta, isprosi i nama milost i dar vjere da prigrlivši svoje životne križeve postignemo spasenje.

Tebe je Gospodin za zemaljskog života obilno obdario ljubavlju prema nevoljnima i siromašnima, izmoli nam vjeru da u svakome nevoljniku prepoznamo Isusa patnika te da pomažući njemu sami doživimo bogatstvo Božje ljubavi.

Moli za naše supružnike da usprkos kušnjama ostanu vjerni u zajedništvu bračne milosti. Svojim zagovorom izmoli zaštitu za naše obitelji. Bdij nad našom mladeži da se ne izgubi u lažnim ponudama prolaznosti nego spozna istinu i veličinu Isusove pobjede na križu. To te molimo po Kristu Gospodinu našemu. Amen.